Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 19:40

Κινηματογραφικός Πυρετός στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκτός του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που θα γίνει τέλος Ιουνίου στο Αγρίνιο, πληροφορηθήκαμε για δύο ακόμα κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους που ολοκληρώνονται στην πόλη μας. Γνωρίζουμε επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί και αρκετές ταινίες μικρού μήκους που θα κάνουν πρεμιέρα στο φεστιβάλ.

 

Μια από τις προαναφερθείσες ταινίες τιτλοφορείται «EVIL PRESENCE 2» σε ελεύθερη μετάφραση «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 2» και την ξεκίνησαν οι αδελφοί Γιώργος και Ανδρέας Μπαϊρακτάρης ερχόμενοι μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο Αγρίνιο με σκοπό να ξανανοίξουν την γνωστή ταβέρνα «Μπαϊρακτάρη». Το θέμα της ταινίας εστιάζει σε μεταφυσικά φαινόμενα, σε θέματα πίστης αλλά και μυστηρίου.  

 

Επίσης ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς προετοιμάζει μια νέα μεγάλου μήκους ταινία που θα είναι ένα σύγχρονο ερωτικό δράμα με φόντο την πόλη του Αγρινίου και τα περιχωρά της.

 

Το AitoloakarnaniaBest.gr συναντήθηκε με συντελεστές της ταινίας «EVIL PRESENCE 2» και σας μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν.

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή, Μαριάννα Γεωργίου

EVIL PRESENCE 2 7

Ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης (Ερασιτέχνης Σκηνοθέτης) στην ερώτηση για πιο λόγο αποφάσισε η ταινία να είναι θρίλερ μια τέτοια εποχή και να μην είναι πχ μια ρομαντική κομεντί, δήλωσε:

Μιας και κάναμε αυτό το εγχείρημα ερασιτεχνικά θέλαμε να επιχειρήσουμε κάτι το διαφορετικό και θέλαμε όσο πιο ταπεινά μπορούσαμε, να δείξουμε το τι υπάρχει και παραπέρα. Το τι γίνεται στην άλλη πλευρά, ότι θα μπορούσε να είναι και έτσι. Καθότι πολλά γίνονται γύρω μας χωρίς να τα παίρνουμε χαμπάρι.

Πως βρεθήκατε στην πόλη του Αγρινίου;

Μετά από 15 χρόνια εργασίας στην πρωτεύουσα κατεβήκαμε στο Αγρίνιο, με προοπτική να ανοίξουμε το νέο μαγαζί εστίασης (ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης») και ταυτόχρονα κάνουμε και το καλλιτεχνικό μας ψώνιο, πού είναι ο κινηματογράφος.

Πόσο καιρό διήρκησαν τα γυρίσματα; Και πόσοι συμμετείχαν συνολικά;

Γύρω στους τέσσερις μήνες μέχρι στιγμής και έχουμε ακόμα κάποιες σκηνές να γυρίσουμε. Συμμετείχαν γύρω στα 15 άτομα ως ηθοποιοί ή κομπάρσοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην ταινία είναι Αγρινιώτες και ήθελαν πολύ να συμμετάσχουν από μόνοι τους. Δηλαδή εκδήλωσαν το ενδιαφέρων από την πρώτη στιγμή που μάθανε για την ταινία.

EVIL PRESENCE 2 3

Ο ήρωας της ταινίας είναι Ελληνογερμανός και έρχεται από την Αμερική. Τι συμβολίζει αυτό και τι ο ψυχίατρος και ο ιερέας στην ταινία;

Αυτός ο ήρωας επειδή δεν του έχει φερθεί καλά η ζωή δεν πιστεύει σε τίποτα, ούτε στον θεό και η ταινία δείχνει ότι με αυτά τα γεγονότα που του συμβαίνουν άθελά του θα φθάσει σε τέτοιο σημείο στα όριά του που θα πιστέψει εκεί που πρέπει να πιστέψει. Τώρα ο ψυχίατρος και ο παππάς είναι γνώστες των πραγμάτων, ο παππάς έγινε κατόπιν προσωπικής εμπειρίας παππάς, ο ψυχίατρος με την εμπειρία του προσπαθεί να τους καθοδηγήσει αλλά στο τέλος φθάνουν όλοι στα όριά τους, δεν περιμένουν αυτό που θα τους συμβεί.

Ένας σκηνοθέτης για να γυρίσει μια ταινία πρέπει να διαβάζει κάτι εκτός από τις προσωπικές εμπειρίες

Καταρχήν πρέπει να πιστεύει σε αυτά που κάνει και να βλέπει κάποια σημάδια, συν να έχει προσωπικές εμπειρίες και συν να έχει μελετήσει.

Επιρροές από κάποιους σκηνοθέτες;

Ολιβερ Στοουν, Τζειμς Καμερον, Αλφρεντ Χιτσκοκ, Στήβεν Κινγ

Η περιοχή μας προσφέρεται για σκηνικά γυρισμάτων ταινίας;

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας έχει πάρα πολύ ωραία μέρη και πολύ κοντά. Στην Αθήνα δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε αυτά. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και αυτό δεν βοηθάει.

Πιστεύεται ότι το Αγρίνιο έχει πολιτιστική ανάπτυξη;

Βεβαίως γίνονται πολλά πράγματα και κάνοντας κάποιοι το πρώτο βήμα σε νέες δραστηριότητες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

EVIL PRESENCE 2 2

Ο Ανδρέας Μπαϊρακτάρης συμμετέχει ως ηθοποιός, μοντέρ, αλλά και υπεύθυνος επεξεργασίας ήχου και μουσικής. Ο ίδιος δήλωσε:

Ο Χαρακτήρας μου στην ταινία δεν έχει όνομα, γιατί είναι ένας μυστηριώδης ρόλος ενός αγγέλου, που είναι και ο κεντρικός ρόλος της ταινίας που κινεί τα νήματα και με τις εμφανίσεις του, τις εξαφανίσεις του, τις συμβουλές του και τις παρεμβάσεις του. Είναι μικρός σε χρονική διάρκεια συμμετοχής ρόλος, αλλά παίζει από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας και είναι κομβικός.

Πείτε μας κάτι για τον τίτλο της ταινίας;

Ο τίτλος της ταινίας είναι «EVIL PRESENCE 2» (σε ελεύθερη μετάφραση «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ 2»). Έχει ήδη προηγηθεί από το 2005 η ερασιτεχνική μας ταινία «EVIL PRESENCE 1» και τώρα αυτή.

Γιατί ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με το κακό παρά με το καλό;

Πιστεύω ότι επειδή τα άσχημα ακούγονται περισσότερο (έχουν μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα διάδοσης)  ο κόσμος εστιάζει σε αυτά χάνοντας την επαφή του με τα καλά που εκ των πραγμάτων είναι περισσότερα. Και η ταινία μας το δείχνει και αυτό.

Η ταινία μας έμαθε πολλά, αλλά όπως είπε και ο Γιώργος όλες οι επιρροές και από βιβλία και από σκηνοθέτες και από παλιές ταινίες και από βιώματα και εμπειρίες, μαζεύτηκαν όλα μαζί και τα βγάλαμε και εμείς στην ταινία.

EVIL PRESENCE 2 4

Ο Λευτέρης Μπαρλίκας συμμετέχει στην ταινία ως ηθοποιός. Ο ίδιος δήλωσε για τον ρόλο του:

Εμένα ο ρόλος στην ταινία στην οποία ονομάζομαι Τζων Χάιπερ, είναι ενός  Ελληνογερμανού πράκτορα. Μου έχουν συμβεί πολλά άσχημα γεγονότα στη ζωή μου που θα με κάνουν να είμαι και άθεος, να μην πιστεύω κάπου, να έχω γίνει σκληρός σαν χαρακτήρας. Μέσα στην ταινία, με διάφορα γεγονότα όπως είπε και ο σκηνοθέτης μας, θα μαλακώσω, θα μάθω, θα πιστέψω, θα μετανοήσω και γενικά θα αλλάξω σαν άνθρωπος.

Έχετε κάποια κοινά με τον ρόλο;

Ένα πολύ κοινό σημείο που έχω με τον ρόλο μου στην ταινία είναι η πίστη μου στον Χριστό.

Έχετε ξαναπαίξει σε κάποια ταινία;

Όχι είναι πρώτη φορά που παίζω και αυτό που με συνεπήρε είναι τα μεταφυσικά που συμβαίνουν στην εξέλιξη της ταινίας και η πορεία μου στο να μετανοήσω προς τον χριστό.

EVIL PRESENCE 2 6

Αγαπημένος ηθοποιός;

Ο Τζόνι Ντεπ. Είναι ιδιότροπος χαρακτήρας αλλά έχει παίξει τα πάντα.

Η ταινία προφανώς θα παιχθεί στο Αγρίνιο που γυρίστηκε. Θα παιχθεί και κάπου αλλού;

Εμείς ξεκινήσαμε την ταινία από προσωπικό μεράκι καθότι είμαστε ερασιτέχνες. Απλά η αγάπη μας προς τον κινηματογράφο μας ώθησε να γυρίσουμε αυτή την ταινία. Επειδή πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάτι πιο δυνατό από όσο περιμέναμε και εμείς, καλό είναι να αναδείξουμε και λίγο την πόλη μας το Αγρίνιο που δεν έχει ξανακουστεί για κάτι παρόμοιο.

Σε ποια μέρη έγιναν τα γυρίσματα;

Εκτός από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, έχουμε γυρίσει στην Αμφιλοχία, Στα Σιτόμενα, στην παλιά γέφυρα του Αχελώου στο Καστράκι και λίγα πλάνα στην Αθήνα.

Πότε προβλέπεται να την δούμε στην μεγάλη οθόνη;

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου.

Ένα μήνυμα από την εμπειρία σου με την ταινία;

Χωρίς αγάπη δεν είναι δυνατό να γίνει τίποτα στον κόσμο. Συναντήσαμε πολλές δυσκολίες στην διάρκεια των γυρισμάτων αλλά με επιμονή και πολύ ζήλο καταφέραμε να τα ξεπεράσαμε. 

Το μηνυμά μου είναι: Για να αλλάξει προς το καλύτερο ο κόσμος χρειάζεται αγάπη. Αγάπη από τον σύντροφο προς τον σύντροφο, από τον άντρα προς την γυναίκα, από τον φίλο στο φίλο, από τον συνάνθρωπο προς τον συνάνθρωπο. Αυτό είναι που λείπει από τον κόσμο καί ζούμε όλα αυτά τα δεινά.

Το τρέϊλερ της ταινίας στο παρακάτω βίντεο και ΕΔΩ

ΕΚΔΟΧΕΣ 0

Φωτο με συνάντηση συντελεστών και των δυο προαναφερόμενων ταινιών

Ακολουθεί ενα βίντεο και φωτό απο ταινίες μικρού μήκους που γυρίστηκαν στο Αγρίνιο και θα κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ

 μονολογοι 2022 03

μονολογοι 2022 02

μονολογοι 2022 01

μονολογοι 2022 04

μονολογοι 2022 05

μονολογοι 2022 07

μονολογοι 2022 06

και μερικές φωτό απο την ταινία "Το κίτρινο Μπλουζάκι"

κιτρινο μπλουζακι 03

κιτρινο μπλουζακι 06

κιτρινο μπλουζακι 04

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

Διαβάστηκε 3702 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 19:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033