Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  2:25 μμ
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 00:13

Ιούνιο ή Οκτώβριο η εκλογή νέων μητροπολιτών; «κλειδί» η διχοτόμηση…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χηρεύουσα λόγω της κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά παραμένει η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ως γνωστόν η Ιεραρχία συγκαλείται για να εκλέξει νέους Μητροπολίτες κάθε Φεβρουάριο και Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει πως για τον διάδοχο του κυρού Κοσμά πρέπει να περιμένουμε ως τον Οκτώβριο εκτός κι αν αποφασιστεί τελικώς η διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Αν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δώσει το «πράσινο φως» για τη διχοτόμηση-για την οποία γίνονται «δεύτερες σκέψεις» μετά τις αντιδράσεις από Μεσολόγγι, υπάρχουν πληροφορίες πως η Ιεραρχίας θα συγκληθεί εκτάκτως τον Ιούνιο με το αιτιολογικό πως θα είναι αρκετές οι ακέφαλες Μητροπόλεις.

Το σενάριο αυτό διακινείται έντονα και το επικαλείται και η «Ορθόδοξη Αλήθεια» που χαρακτηρίζει «κλειδί» των εξελίξεων τη διχοτόμηση ή μη της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Επ’ αυτού βέβαια είναι διφορούμενες ακόμη οι πληροφορίες αν και φέρεται η Κυβέρνηση να έχει διαβεβαιώσει τον Αρχιεπίσκοπό Ιερώνυμο πως θα «περάσει» η εισήγηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 584 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 22:11
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News