Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:53 πμ
Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 01:21

Κατάνυξη και κοσμοσυρροή στη συνάντηση των Επιταφίων στο Αγρίνιο (φωτό, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη Παρασκευή 2022, στιγμές βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης για το Θείο δράμα βιώνει το Αγρίνιο ενώ στην κεντρική πλατεία έλαβε χώρα η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών της πόλης, για πρώτη φορά εν καιρώ πανδημίας του κορωνοϊόυ.

H δέηση στην πλατεία έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεου που απηύθυνε και μήνυμα για το νόημα της ημέρας.

Πλήθη πιστών από τις ενορίες των Ζωοδόχου Πηγής, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Χριστοφόρου συμμετείχαν στις περιφορές των Επιταφίων και κατέκλυσαν την πλατεία υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου. Η απουσία του μακαριστου Μητροπολίτη Κοσμά επέτεινε άλλωστε τη συγκίνηση στις τάξεις των πιστών.

Οι Επιτάφιοι συναντήθηκαν περι τις 21:15 και αποχώρησαν περί τις 22:00 για τις εκκλησίες.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 633 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News