Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 00:46

Σημαντική διάκριση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρχαία Ωλένεια Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

με διακριτικό τίτλο STAMNA OLIVES.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαία Ωλένεια Αιτωλοακαρνανίας με διακριτικό τίτλο STAMNA OLIVES με έδρα το Δ.Δ. Σταμνάς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου είναι μια οργάνωση 20 παραγωγών ελιάς καλαμών και ελαιολάδου. Στόχος της οργάνωσης παραγωγών από την πρώτη ημέρα σύστασής της είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με σεβασμό στο περιβάλλον εφαρμόζοντας ορθές πρακτικές καλλιέργειας, ζύμωσης και συσκευασίας των προϊόντων που παράγει.

Η επανεκκίνηση των εκθέσεων με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας έδωσε την ευκαιρία στο Συνεταιρισμό να συμμετάσχει σε δυο διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών και να προετοιμάσει τη συμμετοχή του σε άλλες δυο, προωθώντας τα πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην ευλογημένη γη της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός συμμετείχε παράλληλα και στον διεθνή διαγωνισμό ελιάς «TABLE OLIVES TROPHY» με το προϊόν “ελιές καλαμών”. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για επιτραπέζιες ελιές όλων των ποικιλιών με διαγωνιζόμενους από όλη την Ευρώπη, διεξήχθη για πρώτη φορά στα πλαίσια της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop boutique στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Helexpo και είχε ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των παραγωγών. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαία Ωλένεια Αιτωλοακαρνανίας – STAMNA OLIVES, έλαβε το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ποιότητας στην κατηγορία επιτραπέζιας ελιάς, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τόπο που παράγει το 50% της επιτραπέζιας ελιάς κάλαμων στην Ελλάδα.

Το Χρυσό Βραβείο αποτελεί μια μεγάλη επιβράβευση των προσπαθειών των παραγωγών μελών του Συνεταιρισμού σε ένα δύσκολο κλιματολογικά, οικονομικά και επιχειρηματικά περιβάλλον. Η αγαστή συνεργασία των μελών της οργάνωσης παραγωγών, η συνεργασία με την «Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕ» που υποστηρίζει το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των ελαιώνων και η συνεργασία με την εταιρεία «Κέντρο Ποιότητας της Ελιάς» που ασχολείται αποκλειστικά με την ζύμωση των προϊόντων του Συνεταιρισμού καθώς και η υποστήριξή του από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στα πλαίσια συμμετοχής του Συνεταιρισμού σε δράσεις εξωστρέφειας, αποτελεί την παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή διάκριση, που τιμάει την μεγαλύτερη σε παραγωγή Ελιάς Καλαμών περιοχή στην Ελλάδα αλλά και που αναδεικνύει την ορθή επιχειρηματική νοοτροπία που οφείλουν να έχουν οι παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων, κάνοντας στροφή στο τυποποιημένο, πιστοποιημένο και αναγνωρίσιμο ποιοτικό Αγροδιατροφικό προϊόν αριστείας σε συνδυασμό με τη συμμετοχή και την επένδυση σε δράσεις εξωστρέφειας που αποτελούν μονόδρομο για την προσωπική και συλλογική επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου μας .

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 816 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.