Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:03 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 21:09

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Άρση κάθε σχεδίου κατάργησης του τμήματος και η έγκριση του Integrated Master εδω και ΤΩΡΑ!!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα, Τετάρτη 13/04/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συντονιστικού κατάληψης με τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νικόλαο Αβούρη, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματά μας.

Ύστερα από μιάμιση ώρα συζήτηση όλα αυτά που ακούσαμε, απο πλευράς του, ήταν πλήρως αντικρουόμενα μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον ίδιο το Πανεπιστήμιο Πατρών επιλέγει να δημιουργήσει μια ισχυρή Γεωπονική Σχολή, στις πλάτες φυσικά του τμήματος ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Ωστόσο δε λάβαμε ποτέ σπάντηση στα ερώτημα πως θα δημιουργηθεi αυτή η Γεωπονική σχολή χωρίς να υπάρχουν υλικοτεχνικές υποδομές για να τη στηρίξουν. Επίσης, ισχυρίστηκε πως το πανεπιστήμιο δεν έχει πόρους ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στο τμήμα μας, κάτι που έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το όραμα της Γεωπονικής.

Απο τη μια καταργεί ένα τμήμα τα οποίο στοχεύει ατην προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση της τεράστιας περιβαλλοντικής κρίσης που βιώνουμε, αλλα απο την άλλη αναφέρθηκε εκτενώς στο λόγο του, κατα τη διάρκεια της ορκωμοσίας, στην σημαντικότητα του τμήματος και την ανάγκη της ύπαρξης των Μηχανικών Περιβάλλοντος στην αγορά εργασίας.

Επιπροσθέτως, όπως μας ενημέρωσε, αναμένεται η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος εντός του Πάσχα. Τόσο το πανεπιστήμιο, όσο και το υπουργείο επιλέγουν να παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμας και μάλιστα σε περιόδους που οι φοιτητές δεν βρισκόμαστε στα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, όπως ακριβώς συνέβη το 2020 που, εν μέσω κορονοϊού αποφασίστηκε και εγκρίθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τέλος, το γεγονός πως - σύμφωνα πάντα με ται ίδιο - Θα εγκριθεί το Integrated Master το οποίο έτσι κι αλλιώς δικαιούμαστε παράλληλα με την κατάργηση του τμήματος δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας αττο αυτή και την απόδοση ενός ψεύδους θετικού προσήμου στο όλο σχέδιο.

Για εμάς είναι αδιανόητη η κατάργηση ενός τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος που έχει να rrροσφέρει τόσα πολλά στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ως φοιτητές και ως μελλοντικοί επιστήμονες δεν θα το επιτρέψουμε! Επιμένουμε στα πάγια αιτήματα του συλλόγου μας που είναι η άρση κάθε σχεδίου κατάργησης του τμήματος και η έγκριση του Integrated Master εδω και ΤΩΡΑ!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Διαβάστηκε 490 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 00:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.