Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 13:57

Τα παιδιά για τα παιδιά: «πρέσβεις» αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τον λαό της Ουκρανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με σύνθημα: Τα παιδιά  για τα παιδιά: «πρέσβεις» αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τον λαό της Ουκρανίας, μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Αγρινίου, του 1ουΓενικού Λυκείου και του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στα παιδιά της Ουκρανίας.

Ειρήνη…

«Τ’ όνομά σου: ένας άρτος, βαλμένος στην άκρη / της γης, που περίσσεψε. (Ν. Βρεττάκος, Μεγαλυνάρι)

«Τ΄ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη […]/Ειρήνη είναι η μυρωδιά του φαγητού το βράδυ […]/ Ειρήνη είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα/κι ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει»(Γ. Ρίτσος, Ειρήνη)

Η ποίηση χρωματίζει τις λέξεις και τα παιδιά χρωματίζουν το αίτημα για ειρήνη με πράξεις.

Μαθήτριες και μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Αγρινίου, του 1ουΓενικού Λυκείου και του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», προβληματίστηκαν, σκέφτηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στα παιδιά της Ουκρανίας στα οποία ο πόλεμος  στερεί «ένα ποτήρι ζεστό γάλα»», «τη μυρωδιά του φαγητού το βράδυ». Με περίσσευμα αγάπης και με έγνοια για τις δυστυχίες των συνομηλίκων τους, αλλά και των ανθρώπων κάθε ηλικίας, που ζουν στη δίνη του πολέμου συγκέντρωσαν τρόφιμα, προκειμένου να αποσταλούν, με τη φροντίδα του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου, στην Ουκρανία.

Μαθήτριες και μαθητές με ενσυναίσθηση του ρόλου τους ως αυριανών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλησαν να διαδώσουν, μέσω αυτής της κίνησής τους πως υπάρχει για όλους «ένας άρτος βαλμένος στην άκρη της γης», θέλησαν να χρωματίσουν το μαύρο του πολέμου με τα ζεστά χρώματα που απορρέουν από τα βάθη της νεανικής τους ψυχής, θέλησαν να προσθέσουν τις δικές τους νότες στο πεντάγραμμο της ειρήνης και να ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές των παιδιών της Ουκρανίας, αλλά και όλου του κόσμου, απαιτώντας ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 845 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.