Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 20:37

Απεργία με επιδότηση στο Δήμο Αγρινίου, αλλά ξύπνησαν το μεσημέρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tι ώρα άραγε να ξύπνησαν χθες, Τετάρτη, οι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου; Ο Δήμαρχος έκλεισε τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά στις απεργιακές συγκεντρώσεις δεν εμφανίστηκαν οι εκατοντάδες υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου. Γιατί και το προσωπικό ασφαλείας να εξαιρέσει κάποιος από κάποιες κρίσιμες υπηρεσίες, εκατοντάδες υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου θα έπρεπε να ήταν στις συγκεντρώσεις. Αντ’ αυτού είδαμε μόνο πέντε – δέκα άτομα από τους συνδικαλιστές του Σωματείου.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι με την απόφαση του Δημάρχου δόθηκε ουσιαστικά στο προσωπικό του Δήμου η πολυτελής δυνατότητα να απεργήσουν χωρίς να χάσουν το μεροκάματο, όπως το χάνει ένας εκπαιδευτικός ή ένας υγειονομικός ή ένας εφοριακός που απεργεί. Και ενώ ο Δήμαρχος έκλεισε τις υπηρεσίες του Δήμου για την απεργία, αυτοί το εξέλαβαν ως day off. Eμ θα απεργούσαν και θα πληρώνονταν, εμ έκατσαν σπίτι… Απεργία όμως με κρατική επιδότηση, δεν γίνεται! Γι’ αυτό ο Δήμαρχος την επόμενη φορά, οφείλει πριν σκεφτεί αποφασίσει να κλείσει τις υπηρεσίες, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου μισθοδοτούνται από τους φόρους των Αγρινιωτών, αυτοί είναι οι εργοδότες τους και όχι ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας και επειδή δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με τον πραγματικό τους εργοδότη δεν θα έπρεπε να απεργούν γιατί η απεργία στο Δήμο ή στο Κράτος καταλύει ουσιαστικά το λόγο ύπαρξης του Δήμου ή του Κράτους.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.