Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 13:21

Αγρίνιο-Καρπενήσι: μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη χάραξη του τμήματος Βουτύρο – Επισκοπή (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου που θα συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι, ως τμήμα του ευρύτερου άξονα Πλατυγιάλι-Λαμία, είναι χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών σε Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία.

Το τελευταίο διάστημα η δημόσια συζήτηση για το ζήτημα έχει φουντώσει και κινείται δραστήρια και το Συντονιστικό Πολιτών που πιέζει για τον συντονισμό δράσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ξεμπλοκάρει ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι, «ο πιο αδικημένος δρόμος της Ελλάδας» όπως τον χαρακτηρίζει.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα εντός Απριλίου θα λάβει χώρα διευρυμένη σύσκεψή με τον Υπουργό Υποδομών και το αυτοδιοικητικό και πολιτικό προσωπικό των δυο νομών και τους εκπροσώπους των πολιτών.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις διεργασίες, ο Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Πέτρος Θ. Κούτσικος, που διατηρεί το γραφείο του στο Καρπενήσι, καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για τη νέα χάραξη του τμήματος Βουτύρο – Επισκοπής του δρόμου Αγρινίο -Καρπενήσι.

Προτείνει ένα έργο σαφώς δύσκολο όσον αφορά την κατασκευή, με μεγάλο προϋπολογισμό αλλά με μικρό περιβαλλοντικό κόστος και πολλά λειτουργικά οφέλη για την Ευρυτανία.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προϊόν μελέτης αλλά την παρουσίαση της ιδέας για μείωση της απόστασης μεταξύ των δύο νομών και την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών καθώς οι επισκέπτες του Δήμου Καρπενησίου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή το πολύ σε 15 λεπτά.

Σημειώνει πως η πρόταση είναι ελαφρώς τροποποιημένη σε σχέση με αυτή που είχε παρουσιαστεί πρόσφατα, βασίζεται σε τοπογραφικά υπόβαθρα επιπέδου προκαταρτικής μελέτης και έγινε σε πλαίσια εθελοντικής πρωτοβουλίας.

Καταθέτει λοιπόν, με επιμελημένο βίντεο, την άποψη για νέα χάραξη που ξεκινά κάθετα επι της επαρχιακής οδού Καρπενήσι – Προυσός πλησίον του οικισμού Βουτύρο όπου μετά από 1100 μέτρα (1.1 Km) ξεκινά σήραγγα μήκους 5.500 μέτρα (5.5 Km) ή εναλλακτικά 4.000 μέτρα (4 Km) και συνεχίζει με κανονική οδοποιία.

Η κατά μήκος κλίση της σήραγγας είναι -3,63% και η έξοδος της είναι πλησίον του οικισμού Στεφάνι .Στη συνέχεια και μετά από 5.000 μέτρα (5 Km) απαιτείται κατασκευή νέας γέφυρας ανοίγματος 300 μέτρα (0.3 Km) για να περάσει κάθετα τον Μέγδοβα ποταμό – Λίμνη Κρεμαστών. Συνεχίζοντας ο δρόμος περνά ανάντι του συνοικισμού Πύρνος και καταλήγει μετά από 16.000 μέτρα (16 Km) στη γέφυρα Επισκοπής.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 386 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 13:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.