Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 20:32

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 86η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ο Lemark πίστευε ότι η καμηλοπάρδαλη είχε τόσο μακρύ λαιμό, επειδή αμέτρητες γενιές, η μία μετά την άλλη, τέντωναν το λαιμό τους για να φτάσουν τα φύλλα των δένδρων.

- Σύμφωνα με τη θεωρία του Δαρβίνου όποιος προσαρμόζεται καλύτερα στο περιβάλλον επιβιώνει κι εξασφαλίζει την επιβίωση και στους απογόνους του.

- Τα φυτά χρησιμοποιούν τα πιό αστραφτερά τους χρώματα για να ντύσουν τα λουλούδια τους και σκορπίζουν ολόγυρα τα πιο γλυκά αρώματα, για να τραβήξουν τα έντομα που θα βοηθήσουν στη γονιμοποίησή τους. Για τον ίδιο λόγο κελαηδούν τόσο όμορφα τα πουλιά.

- Ένας ταύρος τεμπέλης και μελαγχολικός, δεν ενδιαφέρεται για αγελάδες κι επομένως δεν παίζει κανένα ρόλο στην ιστορία του είδους.

- Το ίδιο ισχύει, κατά τη γνώμη μου και για τους ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για το άλλο φύλο.

- Είπαν για το Δαρβίνο: Μια κυρία της Αγγλικής αριστοκρατίας "Ας ελπίσουμε ότι κάνει λάθος. Μα κι αν ακόμη έχει δίκιο, τότε ας ελπίσουμε ότι δε θα το μάθει κανείς". Κάποιος επιστήμονας της εποχής είπε κάτι παρόμοιο: "Μια ταπεινωτική ανακάλυψη. Κι ΄όσο λιγότερο μιλάμε γι' αυτή, τόσο το καλύτερο". Μ' αυτά τα λόγια τους απέδειξαν πως κατάγονται απ' ευθείας απο τη στρουθοκάμηλο!

- Η ιατρική με τις θεραπευτικές ή διορθωτικές παρεμβάσεις της περιόρισε μέχρι κάποιο σημείο το μηχανισμό της φυσικής επιλογής. Έτσι βοηθάει περισσότερους οργανισμούς να επιβιώσουν.

- Ο άνθρωπος με τον πίθηκο αποτελούν μια ομάδα, που με τη σειρά της υπάγεται στα θηλαστικά. Όλα τα θηλαστικά ζώα είναι μέρος μιας μεγαλύτερης κατηγορίας των σπονδυλωτών, που κι αυτά με τη σειρά τους ανήκουν στους πολυκύτταρους οργανισμούς.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 837 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 10:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!