Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 15:01

Σπήλιος Λιβανός: Είμαστε πάντα δίπλα στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι δύο αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις κρίσιμες ενισχύσεις σε επιτραπέζια ελιά, καπνά και κλημεντίνη.

Συγκεκριμένα, με την υπ' αριθ. 416/71435/23.03.2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β, 1333) ορίστηκε ότι οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς θα λάβουν ενίσχυση 40 ευρώ το στρέμμα ενώ οι παραγωγοί καπνών (όλων των ποικιλιών) θα λάβουν ενίσχυση 90 ευρώ το στρέμμα. Με την υπ' αριθ. 395/67916/23.03.2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β, 1332) ορίστηκε ότι οι παραγωγοί κλημεντίνης θα λάβουν ενίσχυση 70 ευρώ το στρέμμα.

Μετά την δημοσίευση των αποφάσεων στο ΦΕΚ, θα ακολουθήσει άνοιγμα σχετικής πλατφόρμας στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου θα δηλώνουν οι παραγωγοί που επιθυμούν να λάβουν την ενίσχυση.

Οι ενισχύσεις αυτές, που είχαν δρομολογηθεί και εγκριθεί επί Υπουργίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού, αποτελούν μια πολύτιμη στήριξη προς τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την αύξηση των τιμών σε όλα τα επίπεδα αλλά και από τις συνέπειες της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο Σπήλιος Λιβανός: Είμαστε πάντα δίπλα με πράξεις στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα με κάθε τρόπο.
Παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης για στήριξη των παραγωγών από τις επιπτώσεις της ακρίβειας και, σε συνέχεια των ενισχύσεων covid που παρείχαμε, όπως στους παραγωγούς Ελιάς Καλαμών και στους χοιροτρόφους, εκδόθηκαν και οι αποφάσεις για τις ενισχύσεις σε επιτραπέζια ελιά, καπνά και κλημεντίνη. Είμαστε πάντα δίπλα στους αγρότες μας προκειμένου να σταθούν όρθιοι στις δύσκολες αυτές συνθήκες.»

Διαβάστηκε 294 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 15:05
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.