Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 14:50

«Το Αλφαβητάρι της Οικονομίας για παιδιά μέχρι 12 ετών»: Το νέο βιβλίο του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Νικόλαου Δ. Φίλιππα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα πρωτοποριακό και πλήρως εικονογραφημένο βιβλίο/λεξικό χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης είναι πλέον διαθέσιμο για παιδιά έως 12 ετών, καθώς και για τους γονείς και τους δασκάλους τους. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Δ. Φίλιππας, με την έκδοση του βιβλίου να τελεί υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, δισεκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο αδυνατούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και να κατανοήσουν βασικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες, μία κατάσταση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής τους.

Άλλες διεθνείς μελέτες επισημαίνουν ότι η χρηματοοικονομική άγνοια διευρύνει τις υπάρχουσες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και πλήττει τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες όπως είναι οι μετανάστες, σε πολλές χώρες οι γυναίκες, καθώς επίσης και οι συνταξιούχοι. Ως εκ τούτου, η χρηματοοικονομική εκπαίδευση αναδεικνύεται σήμερα ως μια ιδιαίτερα σημαντική δράση για τους πολίτες, καθώς τους βοηθά να καταρτίζουν σωστούς και προσαρμοσμένους στις ανάγκες τους ατομικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς, να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά τους, να προστατεύονται από διάφορους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, να μην υπερχρεώνονται, να αποταμιεύουν και να επενδύουν αποτελεσματικά, έχοντας στο μυαλό τους την ποιότητα ζωής τους κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησης.

Κατά συνέπεια, αν επιθυμούμε να διαμορφώσουμε μια μελλοντική κοινωνία χρηματοοικονομικά ενήμερων και υπεύθυνων πολιτών, η προσπάθειά μας θα πρέπει να ξεκινήσει σήμερα από τα παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Βάσει λοιπόν των βέλτιστων πρακτικών που ακολουθούνται στις πιο προηγμένες χώρες ανά τον κόσμο, εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής Νικόλαου Δ. Φίλιππα.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο λεξικό οικονομικών, χρηματοοικονομικών καθώς και τεχνολογικών όρων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 120 λήμματα, κατάλληλα προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Η ανάπτυξη αυτών των βασικών εννοιών, που είναι απαραίτητες για τα παιδιά τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν πολύπλοκο κόσμο, συνοδεύεται από 9 μικρές ιστορίες που συμβάλλουν στην διασύνδεση και στην καλύτερη κατανόηση τους.

Η έκδοση του βιβλίου έγινε από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και υλοποιήθηκε χάρις στο αυξημένο αίσθημα ευθύνης του Διοικητή της, Καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα.

Ο συγγραφέας εκφράζει στον πρόλογο του τις θερμές ευχαριστίες του σε όσους φίλους, συναδέλφους, συνεργάτες και ανώτατα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου αυτού.

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο διατίθεται ήδη σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε ειδική τιμή, ενώ έχει παράλληλα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος από όπου κάθε γονέας, παιδί αλλά και δάσκαλος μπορεί να το «κατεβάσει» δωρεάν σε ψηφιακή μορφή, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Διαβάστηκε 657 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.