Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:29 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 19:26

Γιώργος Παπαναστασίου: Να αναλάβει η Αυτοδιοίκηση τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Να αναλάβει η Αυτοδιοίκηση τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προτείνει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα “Συνείδηση”.

Την ανάγκη εκχώρησης περισσότερων αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισημαίνει ο δήμαρχος Αγρινίου και, με σημείο αναφοράς τον τομέα της Υγείας, εξηγεί γιατί θα πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση. Ο κ. Παπαναστασίου μιλάει ακόμα για τα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και για τις επιπτώσεις από την υποστελέχωση των Δήμων, ζητώντας προσλήψεις.

Αναφέρεται, επίσης, στις συγκρούσεις του με υπουργούς, ακόμα και όταν αυτές δεν συμβαδίζουν με τις πολιτικές του επιλογές ενώ απαντά και σε ερώτημα για τη διεκδίκηση της τρίτης, κατά σειρά, δημαρχιακής θητείας του αλλά και τον πιθανό του αντίπαλο.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Παπαδάκη

«Σ»: Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου «ξεδιπλώνεται» μετά την υπογραφή πολλών συμβάσεων τους προηγούμενους μήνες. Είμαστε όμως και σε μια περίοδο οικονομικής αναταραχής και στη χώρα μας και παγκοσμίως. Θα ολοκληρωθούν τα έργα του ΕΣΠΑ ως το 2023;

Πραγματικά δίνεται ένας αγώνας δρόμου και χρόνου για την υλοποίηση αυτών των έργων, που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2023. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές. Όμως η προσπάθεια και αυτό που επιδιώκουμε είναι να τελειώσουν τα έργα στο τέλος του 2023.
Υπήρξαν πολλά προβλήματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και η πανδημία καθυστέρησε πάρα πολύ τα πράγματα. Τα έργα αυτά ξεκίνησαν να σχεδιάζονται και στη συνέχεια να εντάσσονται από την περίοδο 2015-2017, με τη Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Υπήρξε μετά αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, όπου μπορέσαμε και βάλαμε πάρα πολλά έργα -γιατί είχαμε υψηλό επίπεδο ωριμότητας- και πραγματικά έγινε εξαιρετική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια και αυτό φαίνεται τώρα με την ένταξη και υλοποίηση των έργων.
Έχουμε συνεχώς συσκέψεις με την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, όμως έρχονται και άλλα προβλήματα…
Η αύξηση των τιμών και το ενεργειακό κόστος δημιούργησε μεγάλα προβλήματα -θέματα που τα συζητάμε και στην ΚΕΔΕ- όπου σε πολλές περιοχές εργολάβοι εγκατέλειψαν ήδη κάποια έργα λόγω του ότι είχαν δώσει ποσοστά έκπτωσης σε τιμές με προϋπολογισμούς παλαιότερους.
Θεωρώ όμως ότι είναι ένα γενικό ζήτημα, το οποίο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα λυθεί, αλλά θα δημιουργεί και τις γνωστές καθυστερήσεις. Παρά ταύτα, επειδή έχουμε την τύχη ως Δήμος να έχουμε ένα ικανοποιητικό στελεχιακό δυναμικό, καταφέρνουμε να «τρέχουμε» και νομίζω ότι θα επιταχύνουμε όσο γίνεται περισσότερες διαδικασίες, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα.

«Σ»: Πολλά έργα που ξεκινούν αυτό το διάστημα αφορούν το κέντρο της πόλης (η επέκταση των πεζοδρόμων, η ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη, και άλλες οδοί) και επειδή η έναρξη των εργασιών συμπίπτει, υπάρχει κάποια πρόνοια έτσι ώστε αυτή η όχληση -που έχει καλό σκοπό, αλλά δεν παύει να είναι μια όχληση- να είναι λιγότερη στην καθημερινότητα της πόλης;

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει όχληση. Προσπαθούμε να γίνουν τα έργα με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουμε τη λιγότερη δυνατή όχληση. Τις προάλλες είχαμε συνάντηση για τη Χαριλάου Τρικούπη και τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε. Γιατί είναι η Χαριλάου Τρικούπη, η Βαρνακιώτη, κομμάτια τα οποία προβλέπουν ολική ανακατασκευή. Έχουν δηλαδή πάρα πολλά εργασίες, που είναι «αφανείς», είναι οι εργασίες στο υπέδαφος και εννοούμε τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων, τα δίκτυα της ΔΕΗ και των τηλεπικοινωνιών.

Με την έναρξη των εργασιών στην οδό Μπότσαρη, ουσιαστικά δόθηκε η εκκίνηση στην υλοποίηση μιας μεγάλης παρέμβασης αναπλάσεων κεντρικών οδών στου Αγρινίου

Κάναμε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων, όπως είχαμε κάνει όταν κατασκευάζαμε και τον κόμβο στο τέρμα της Χαριλάου Τρικούπη, έτσι ώστε να συντονιστούν τα συνεργεία και να μην έχουμε καθυστερήσεις. Αυτές τις μέρες ξεκινούν και οι άλλες αναπλάσεις. Έχουμε ήδη την ανάπλαση στην οδό Μπότσαρη και επειδή εκεί είναι και το «Ελληνίς», που θα πρέπει να δουλέψει το καλοκαίρι, ξεκινήσαμε από εκεί, έτσι ώστε να έχουμε έτοιμο το έργο μέχρι τότε. Αλλά προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση η όχληση να είναι η λιγότερη δυνατή, όμως ξέρετε πολύ καλά ότι μιλάμε για έργα, τα οποία θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια και που τα έχει ανάγκη η πόλη μας.

«Δεν υπολόγισα ποτέ ποιος κυβερνάει τη χώρα. Γνώμονάς μου είναι μόνο το συμφέρον των δημοτών…»

«Σ»: Αναρωτιέμαι γιατί τέτοιου τύπου έργα αναπλάσεως δεν «έτρεξαν» νωρίτερα, από τη στιγμή που δεν είναι βαριά έργα κατασκευαστικά ή με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Θα πρέπει να πάρουμε ένα-ένα τα έργα και να τα δούμε. Παράδειγμα, τα έργα που υλοποιήθηκαν στην νοτιοανατολική είσοδο της έχουν πλέον ολοκληρωθεί, έμειναν όμως οι κάθετες οδοί που δεν μας είχαν δοθεί αρχικά. Αυτό είναι το έργο που υπογράψαμε πρόσφατα. Τότε είχαμε ζητήσει ένα σύνολο που ήταν 7,5 εκατ. τελικά μας δόθηκαν τα 5. Στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ όμως πήραμε και το υπόλοιπο έργο. Το ίδιο έγινε και την ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη και με τους άλλους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου. Οι πεζόδρομοι ήταν ενταγμένοι από πριν, όμως χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια για να περάσει η κυκλοφοριακή μελέτη, το ΦΕΚ ήρθε την άνοιξη του 2020.
Στο συγκεκριμένο έργο υπήρξε μία επιπλέον καθυστέρηση, γιατί δεν πίστευα ότι στην κεντρική πλατεία και στην αρχή της Μπαϊμπά με τις τόσες αναπλάσεις της πλατείας τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είχαν αλλαχθεί οι σωλήνες της ύδρευσης. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μαντέμι της δεκαετίας του 1930. Άρα ξαναπήγαμε πίσω και κάναμε και τις απαραίτητες διορθώσεις, για να αντικατασταθούν και οι σωλήνες.
Συν το γεγονός ότι προσθέσαμε και κυκλικούς δακτυλίους, γιατί το κυκλοφοριακό μοντέλο της πόλης είναι κάτι το οποίο μεταβάλλεται καθημερινά, άρα εκ των πραγμάτων έπρεπε να κάνουμε και κάποιες ακόμη διορθώσεις. Και έρχονται και άλλα στοιχεία, δηλαδή τώρα γίνεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δείχνει μία προοπτική μέχρι το 2030 για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί το συγκοινωνιακό μοντέλο της πόλης. Η διαφορά είναι ότι με διαφορετικό τρόπο γίνονταν οι συγκοινωνιακές μελέτες πριν 20 ή 30 χρόνια με διαφορετικό τρόπο τώρα. Τότε δίνονταν προτεραιότητα στο αυτοκίνητο, τώρα πλέον προτεραιότητα έχει ο πεζός, η μάνα με το κοριτσάκι, τα ΑμεΑ και το ποδήλατο. Το αυτοκίνητο βγαίνει έξω από το κέντρο των πόλεων, είναι επιταγή.

«Σ»: Μιλώντας για τις αναπλάσεις, βλέπουμε και διάφορα προβλήματα να ανακύπτουν και σε δρόμους που είχαν αναπλαστεί πριν 15 ή 20 χρόνια, μερικές φορές για να αντικατασταθεί μια πλάκα σε ένα πεζοδρόμιο περνούν μήνες. Ο κόσμος πιστεύετε ότι σας κρίνει μόνο το Τεχνικό Πρόγραμμα ή από την καθημερινότητα;

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον να αλλάξει μια πλάκα. Στο τέλος της χρονιάς έφυγαν τέσσερα άτομα από την αυτεπιστασία. Υπάρχει θέμα προσωπικού, όχι μόνο σε εμάς σε όλους τους Δήμους της χώρας. Βλέπετε ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί συζητάμε για το πότε θα έρθει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, έτσι ώστε να αποκτήσουμε λίγο περισσότερο προσωπικό. Το θέμα του προσωπικού και το ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις εδώ και 15 χρόνια σχεδόν, είναι μεγάλο. Και το χειρότερο που θα συμβεί, αν δεν ξεκινήσει μία διαδικασία προσλήψεων, από εργάτες για να φτιάχνουμε τα πεζοδρόμια, από την καθαριότητα, από το πράσινο -που έχουμε 4-5 άτομα- αλλά ακόμα και στις καλά στελεχωμένες υπηρεσίες μας, δηλαδή στους οικονομολόγους, τους μηχανικούς, θα χάσουμε και την τεχνογνωσία που υπάρχει. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για την δημόσια διοίκηση γενικότερα.
Άμεσα πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και στους Δήμους ακόμα περισσότερο. Γιατί, οι Δήμοι έχουμε την καθημερινή επαφή με το δημότη. Γι’ αυτό λένε όλοι τα παράπονα στο δήμαρχο. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι περισσότερο κρινόμαστε από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα του δημότη, αλλά η καθημερινότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την καθαριότητα, με το πράσινο, με την ύδρευση, έχει να κάνει και με την ίδια τη συμπεριφορά μας απέναντι στο δημότη.

«Σ»: «Τα παραπόνα σας στο δήμαρχο» και για την περίπτωση που δεν λειτουργεί οκτώ χρόνια ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο ή για την περίπτωση που η περιοχή μας στερείται βασικές υποδομές και οδικούς άξονες; Καταλαβαίνω την καλή πρόθεση του κάθε δημάρχου να ασχολείται με θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του για να βοηθήσει, να πιέσει, όταν όμως μιλάμε και για προβλήματα διαχρονικά που άπτονται των ευθυνών πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων, γιατί να το κάνει;

Το παράπονό του ο πολίτης θα έρθει να το πει στο δήμαρχο. Είμαστε η πρώτη γραμμή πυρός και η πρώτη γραμμή άμυνας, αν θέλετε. Πραγματικά, δεν νομίζω ότι ο πολίτης πιστεύει πως θα βρει την ίδια κατανόηση αλλού. Οι δήμαρχοι είναι δημότες της πόλης, ζουν στο δήμο, είναι οι οικογένειές τους εδώ, τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο της πόλης. Και όταν χρειαστεί νοσοκομείο, η οικογένεια του δημάρχου, στο νοσοκομείο της πόλης θα πάει. Άρα καταλαβαίνετε ότι είναι μεγάλη η έγνοια των δημοτικών αρχών και για αυτά τα θέματα. Όμως εδώ είναι που θα πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές στη χώρα. Ξεκίνησε μία διαδικασία με τη σημερινή κυβέρνηση – είχε ανατεθεί στον καθηγητή Κοντιάδη- προκειμένου να γίνουν κάποιες αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας. Και έπρεπε να είναι μία λογική Αποκέντρωσης και μία λογική που να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού. Όπως γίνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Γιατί, ναι, είμαστε Ευρώπη, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε κιόλας. Και σε όλη την Ευρώπη η Αυτοδιοίκηση έχει πολύ περισσότερες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος.

Εδώ όμως βλέπουμε λογικές συγκέντρωσης στο κράτος και όχι αποκέντρωσης. Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε άλλες χώρες είναι στην Αυτοδιοίκηση και αυτό πρέπει να συμβεί και εδώ. Και η Αυτοδιοίκηση να αναλάβει ευθύνες, αλλά και το κεντρικό κράτος να αποδώσει τις ευθύνες, τις αρμοδιότητες και τους πόρους στις Αυτοδιοικήσεις.
Γιατί, αλήθεια, να επιλέγει το διοικητή του Νοσοκομείου ο υπουργός; Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου είναι το νοσοκομείο. Όπως νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου έχει και ο Δήμος ή η Περιφέρεια, Γιατί, λοιπόν, να επιλέγεται από τον όποιο υπουργό και με την όποια διαδικασία ένας διοικητής σε ένα νοσοκομείο; Να επιλέγεται το Δ.Σ. με τη λογική να βάλει από ένα μέλος στο Δ.Σ. ο κάθε βουλευτής;
Για σκεφτείτε να τον επέλεγε ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης. Θα είχε τα παράπονα στο δήμαρχο ή στον περιφερειάρχη, αλλά θα είχε και την αρμοδιότητα να επιλέξει τον κατάλληλο άνθρωπο, γιατί κάθε μέρα αυτός θα τα άκουγε! Μήπως λοιπόν σε αυτή τη χώρα πρέπει να κάνουμε ριζικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση;

«Σ»: Στην παρούσα συγκυρία με κυβέρνηση Ν.Δ. και με πολλά ζητήματα για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία γενικότερα να συνεχίζουν να χρονίζουν και να είναι «ανοικτά» (Πανεπιστήμιο, εκτροπή Αχελώου, υποδομές), καθώς γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μια σχετική συζήτηση, ποιες είναι διαχωριστικές οι γραμμές που έχει θέση η Δημοτική Αρχή από την Κυβέρνηση;

Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν μπήκα ποτέ σε λογική ποιος κυβερνάει τη χώρα. Όλοι έχουμε τις πολιτικές μας επιλογές. Όμως ήρθα σε σύγκρουση σε πολλές περιπτώσεις με υπουργούς για τα αντίστοιχα θέματα. Δεν υπολόγισα ποτέ ποιος κυβερνάει τη χώρα. Γνώμονάς μου είναι μόνο το συμφέρον των δημοτών, αυτών που με εκλέγουν, το συμφέρον της Αυτοδιοίκησης και, εν κατακλείδι, το συμφέρον της χώρας.
Γιατί, αν δείτε, και οι όποιες διαφωνίες ήταν για θεσμικά ζητήματα που είχαν να κάνουν με την ορθή λειτουργία γενικότερα του κράτους. Δεν μπορεί τα προβλήματα να τα κρύβουμε κάτω το χαλί, τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και δυστυχώς πολλές φορές υπουργοί και κυβερνήσεις προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα προσωρινά. Όταν λύνεις το πρόβλημα προσωρινά μία, προσωρινά δύο, τελικά το μόνο που κάνεις είναι να το διογκώνεις και τελικά να το φτάνεις και σε ένα σημείο, που ίσως και να μη λύνεται. Γι’ αυτό θεωρώ ότι σε όλα πρέπει να υπάρχει σωστός προγραμματισμός.

«Γιατί, αλήθεια, να επιλέγει το διοικητή του Νοσοκομείου ο υπουργός; …Να επιλέγεται το Δ.Σ. με τη λογική να βάλει από ένα μέλος στο Δ.Σ. ο κάθε βουλευτής;»

«Σ»: Δώστε μας ένα παράδειγμα.

Για παράδειγμα στο Δήμο Αγρινίου κάνουμε μία προσπάθεια να έχουμε έναν βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Δηλαδή όλα αυτά τα έργα δεν ήρθαν με μαγικό τρόπο, έγιναν γιατί σχεδιάστηκαν. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε έργα που θα ενταχθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ. Φροντίζουμε να λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας. Για να έχουμε π.χ την πόλη μας καθαρή, πρέπει να έχουμε απορριμματοφόρα, σκούπες κτλ. Θα υπογράψω αυτές τις μέρες σύμβαση για έξι απορριμματοφόρα, που χρηματοδοτήθηκαν από το «ΦιλόΔημο». Έχουμε πάρει ήδη 4 και 6, σύνολο 10 και άλλα τρία που παίρνουμε για τον καφέ κάδο, 13. Άρα όλα τα απορριμματοφόρα πλέον του Δήμου Αγρινίου θα είναι καινούργια. Οι επενδύσεις στον εξοπλισμό δυναμώνουν τις υπηρεσίες μας και τις κάνουν περισσότερο αποτελεσματικές.
Οι επενδύσεις όμως πρέπει να γίνονται και σε ανθρώπινο δυναμικό, που δυστυχώς δε γίνεται. Ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά για όλη τη χώρα είναι η υποστελέχωση των δήμων και εδώ είναι η ευθύνη των κυβερνήσεων. Ακόμα και Δήμοι που είναι καλοστελεχωμένοι, όπως ο Δήμος Αγρινίου, σε λίγο δεν θα είναι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

«Σ»: Απανωτά τα πλήγματα από φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία περίπτωση των μεγάλων κατολισθήσεων σε Μακρυνεία και Αράκυνθο προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς δεν απέχουμε πολύ από το να μιλάμε για περιβαλλοντικούς πρόσφυγες. Τι μέλλει γενέσθαι;

Το ζήτημα των φυσικών καταστροφών είναι πολύ μεγάλο και δεν λύνεται εύκολα. Η κλιματική αλλαγή δεν έρχεται, έχει έρθει από καιρό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή μας ζήσαμε πολλαπλές φυσικές καταστροφές. Η τελευταία στον Άρακυνθο απέδειξε ότι δεν είναι θέμα πλέον καθαρισμού των ρεμάτων ή ακόμα και αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν. Σαφώς και πρέπει να γίνουν καθαρισμοί και αντιπλημμυρικά έργα, όμως εκεί που έγιναν οι καταστροφές, δεν υπήρχε τρόπος να μη γίνουν. Γιατί ήταν στα ορεινά κομμάτια, όπου είδαμε το φαινόμενο να «κινείται» το βουνό το ίδιο. Βέβαια σε κάποιες από αυτές τις περιοχές είχαν ξαναγίνει και πριν από 60 ή 70 χρόνια τέτοιου είδους καταστροφές. Είναι κάποια φαινόμενα που σε κάποια χρονικά διαστήματα πιθανότατα να επαναλαμβάνονται. Όμως είναι πέρα από τις δυνατότητες -δεν το συζητώ του Δήμου- ούτε καν της Περιφέρειας.

Οι αποκαταστάσεις για τις φυσικές καταστροφές μπορούν να γίνουν μόνο με χρήματα που υπάρχουν στο κεντρικό κράτος. Άρα, εκ των πραγμάτων, αυτός που πρέπει να συνδράμει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ίδιο το κράτος. Όταν «φεύγει» το βουνό ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι, ούτε η Περιφέρεια. Έγιναν τεράστιες καταστροφές, «έφυγε» το επαρχιακό δίκτυο και σε κάποια σημεία, όπως στην Άνω Μακρυνού, ενδεχομένως δεν μπορεί να αποκατασταθεί στο ίδιο κομμάτι. Χρειάζεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια, χρειάζονται «βαριά» έργα υποδομής εκεί, για να γίνουν οι αποκαταστάσεις. Το κομμάτι γενικότερα των φυσικών καταστροφών -και πολύ σωστά έχει δημιουργηθεί και ξεχωριστό Υπουργείο τώρα- πρέπει να ενισχυθεί πάρα πολύ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

«…Τώρα πλέον προτεραιότητα έχει ο πεζός, η μάνα με το κοριτσάκι, τα ΑμεΑ και το ποδήλατο. Το αυτοκίνητο βγαίνει έξω από το κέντρο των πόλεων, είναι επιταγή»

«Σ»: Εμείς στο ρεπορτάζ ψάχνουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός σας το 2023. Δεν ξέρω αν τον ξέρετε εσείς. Ή μήπως ο αντίπαλός σας θα είναι το γεγονός ότι το 2023 θα είστε εννιά χρόνια στη δημαρχία του Αγρινίου;

Πάντα υπάρχει αντίπαλος. Συνηθίζω να μην κοιτάζω ποτέ, ποιος είναι ο αντίπαλος. Είναι λάθος. Το λέω και στους συνεργάτες μου: «αντίπαλός μας είναι μόνο ο κακός μας εαυτός». Θεωρώ ότι αν εμείς κάνουμε και συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Και το λέω γιατί πραγματικά νιώθω βαθιά την ευθύνη και πολύ μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι οι συνδημότες μου με επέλεξαν δύο συνεχόμενες φορές για δήμαρχο της πόλης. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Και έχοντας τη συναίσθηση αυτής της ευθύνης προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ξέρετε, κάνω αποκλειστικά αυτό. Δηλαδή η ζωή μου είναι πραγματικά επικεντρωμένη στο τι άλλο πρέπει να κάνω για τους δημότες, για αυτούς που με εξέλεξαν και με τίμησαν τόσα χρόνια.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 366 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.