Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 19:20

Λαογραφική έκθεση που αξίζει να επισκεφτείτε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Επαγγέλματα παλιά, αντικείμενα νοσταλγικά», τιτλοφορείται η υπέροχη λαογραφική έκθεση που φιλοξενείται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και αξίζει την προσοχή και την επίσκεψη όλων.

Η έκθεση δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά που αναφέρει ο τίτλος αλλά παρουσιάζει πολλές εκφάνσεις της παλαιότερης ζωής, αυτή που βίωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Η περιήγηση στους χώρους της προκαλεί συγκίνηση και νοσταλγία.

Κειμήλια, ρούχα, παραδοσιακές, φορεσιές, υφαντά, βιβλία-αναγνωστικά, εργαλεία, κεντήματα αφίσες και άλλα αντικείμενα οικοσυσκευής του παρελθόντος εκτίθενται, υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε με μεγάλη προσπάθεια εκπαιδευτικών και συνδρομή πολλών οικογενειών.

Πολλοί συμπολίτες περιηγήθηκαν ήδη στην έκθεση και πολλά παιδιά και μαθητές που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους βλέποντας εικόνες από το Αγρίνιο του χθες.

Η έκθεση φιλοξενείται στον εσωτερικό χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου με την δυνατότητα επίσκεψης να παρουσιάζεται Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή από τις 17.30-19.30.

Δείτε ενδεικτικό φωτορεπορτάζ:

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 492 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.