Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  1:45 μμ
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 21:34

Στήριξη στα ταξί: Μικρή «ανάσα», αλλά δεν παύει τη συζήτηση για το κόμιστρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στήριξη στα ταξί: Μικρή «ανάσα», αλλά δεν παύει τη συζήτηση για το κόμιστρο. Με ικανοποίηση υποδέχονται στο Αγρίνιο οι επαγγελματίες το επίδομα των 200 ευρώ και τα 15 λεπτά στο λίτρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως η ενίσχυση θα καλύψει μέρος της αύξησης του κόστους λειτουργίας των ταξί και όχι το εισόδημά μας, όπως λέει ο κλάδος.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Ικανοποίηση αισθάνονται οι οδηγοί ταξί για τα μέτρα ενίσχυσης που εξαγγέλθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αφορούν τον κλάδο τους.

Οι επαγγελματίες του κλάδου σε καθημερινή βάση δεν γνωρίζουν πόσα χιλιόμετρα θα χρειαστεί να κάνουν και λόγω της φύσεως της δουλειάς τους πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, συνεπώς, εδώ και πάρα πολύ καιρό βάζουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη λόγω της αύξησης των καυσίμων, χωρίς να έχουν το αντίστοιχο ή το προσδοκώμενο τουλάχιστον (τηρουμένων των συνθηκών στην κοινωνία) εισόδημα, με αποτέλεσμα μετά την εξαγγελία των δύο μέτρων που τους αφορούν από το «πακέτο» της κυβέρνησης να αισθάνονται ικανοποίηση.

Με μαθηματική ακρίβεια τα μέτρα ενίσχυσής του συγκεκριμένου κλάδου δεν θα φέρουν ενίσχυση στο εισόδημα των οδηγών ταξί, αλλά θα αποτελέσουν  μια ελάχιστη «ανάσα» – απέναντι στην αύξηση του κόστους λειτουργίας του ταξί.

Ακόμη, έχει ζητηθεί από την Ομοσπονδία των ταξί σε πανελλαδικό επίπεδο τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην αύξηση του κομίστρου, το οποίο και πάλι, σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί, δεν στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματός τους, αλλά στην συντήρησή τους και την επιβίωσή τους!

Στήριξη στα ταξί: Μικρή «ανάσα», αλλά δεν παύει τη συζήτηση για το κόμιστρο
O Πρόεδρος του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας

Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «στο πλαίσιο των εξαγγελιών Μητσοτάκη περιλαμβάνεται και ο κλάδος μας. Η ενίσχυση σε εμάς προβλέπει 200 ευρώ καταβολή τον μήνα Απρίλιο εφάπαξ δόση και 15 λεπτά επιδότηση ανά λίτρο στο καύσιμο που χρησιμοποιούμε για 3 μήνες. Οι πληροφορίες που έχουμε για αρχή είναι αυτές.

Συνεπώς, αναμένουμε να ανοίξει κάποια πλατφόρμα τον Απρίλιο, φανταζόμαστε τον Απρίλιο, καθώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόβλεψη και για τον Μάρτιο, για να ξεκινήσει η εφαρμογή της ενίσχυσης του κλάδου μας.

Τα μέτρα και ειδικότερα η ενίσχυση των 15 λεπτών ανά λίτρο θα αποδεικνύεται βάσει των αποδείξεων από τα καύσιμα του κάθε ταξί.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μια ικανοποιητική ενίσχυση, αν φυσικά εξετάσουμε και το τι συμβαίνει γύρω μας στην κοινωνία. Θα βοηθήσουν να καλύψουν την αύξηση που έχει προκύψει στα έξοδά μας.

Ικανοποιητικό θα ήταν να μην υπήρχαν αυξήσεις, ώστε ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί περισσότερο το ταξί.

Αυτό είναι το ζητούμενο, αλλά επειδή δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, η ενίσχυση που εξαγγέλθηκε έρχεται να συμπληρώσει όχι το εισόδημά μας , αλλά στα έξοδα που προέκυψαν από την αύξηση του κόστους λειτουργίας των ταξί».

Σχετικά με την εκτόξευση της τιμής των καυσίμων και το αίτημα των οδηγών ταξί για αύξηση του κομίστρου ο κ. Μάττας αναφέρει: «έχει ζητηθεί από το υπουργείο Μεταφορών αύξηση των κομίστρων, η οποία θα υπάρξει κάπου μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.

Η αύξηση αυτή θα δοθεί στην ελάχιστη διαδρομή και στην μονή ταρίφα. Δεν γνωρίζουμε το ύψος της αύξησης, αλλά είναι μια αύξηση που θα στηρίξει το επιπλέον κόστος που υπάρχει λόγω της αύξησης των καυσίμων, των ανταλλακτικών, των service και γενικότερα όλων των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να γίνουν στο ταξί για την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία του.

Μέχρι στιγμής είμαστε με τις ίδιες τιμές.

Ζητήσαμε την αύξηση αυτή, όχι για να ενισχύσουμε το εισόδημα μας, αλλά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξήσεις, που έχουν προκύψει και επηρεάζουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του εκάστοτε ταξί και να μπορέσουμε να συντηρηθούμε».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 555 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News