Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 21:22

Ο Σπήλιος Λιβανός επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός ανέλαβε επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Parliamentary Assembly - NATO PA).

Σε δήλωσή του, ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, τον Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η ανάληψη της θέσης του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ - NATO PA - με γεμίζει με περηφάνια και ευθύνη.
Περηφάνια γιατί εκπροσωπώ την Πατρίδα μας στην ανώτατη αμυντική συμμαχία του κόσμου.
Ευθύνη, γιατί βιώνουμε δυστυχώς πρωτοφανείς ιστορικές συνθήκες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις επιπτώσεις του φοβερού αυτού πολέμου που μαίνεται να έχουν συγκλονιστικά επακόλουθα για όλους.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να διαδέχομαι στη θέση αυτή μια εξαιρετικά σημαντική γυναίκα και θαρραλέα πολιτικό, την αγαπημένη Μαριέττα Γιαννάκου, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή πριν λίγες μέρες.
Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Παράταξης μας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου.
Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Ελλάδας, τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».

Στη σημερινή, πρώτη ομιλία του προς τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε τη βαθιά του πίστη στον ιδιαίτερο ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η κοινοβουλευτική διπλωματία, μέσω της ανάπτυξης διμερών και πολυμερών σχέσεων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, με σκοπό την αποτελεσματική προβολή των θέσεων της χώρας.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας υπογράμμισε ότι το έργο της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ, θα πρέπει να διαπνέεται από τις βασικές αρχές που διέπουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, με προεξάρχουσες το διεθνές δίκαιο για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των κρατών.

«Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη και δραστήρια εξωτερική πολιτική, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και το Ευρωπαϊκό κεντημένο», τόνισε. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι σημαντικό να προβληθεί μέσα από τη δράση της ελληνικής αντιπροσωπείας η σταθερότητα και ασφάλεια που παρουσιάζει η Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Μεσογείου, σε μια περίοδο διεθνούς ανασφάλειας και αναταραχών με πλέον πρόσφατη την κρίση στη Ουκρανία, που απειλούν την καθεστηκυία διεθνή έννομη τάξη.

Τέλος, ο κ. Λιβανός μνημόνευσε το έργο της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου, την οποία, όπως τόνισε, «όλοι θα θυμόμαστε για το ζωντανό, προοδευτικό πνεύμα και το δυναμικό χαρακτήρα».
Διαβάστηκε 2282 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 21:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/