Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:50 μμ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 20:29

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου στην Ουκρανία, απέστειλε εκ νέου μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, προς ενίσχυση των πληγέντων του καταστροφικού πολέμου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, 15 Μαρτίου 2022, αναχώρησαν από την Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα τρία (3) φορτηγά εφοδιασμένα με σαράντα (40) τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α.) με προορισμό αρχικά το Σιρέτ (σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας) και εν συνεχεία το Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, προκειμένου να παραδώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό.

Δείτε την αναχώρηση της ανθρωπιστικής αποστολής του Ε.Ε.Σ. εδώ:

Σημειώνεται ότι η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ. στην Ουκρανία περιλαμβάνει Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. με επαγγελματίες νοσηλεύτριες αλλά και διασωστικό όχημα με εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς, σε όλη την Ελλάδα, για την τεράστια και συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του για ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου.

 

Διαβάστηκε 310 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News