Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:42 μμ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 12:59

Αγρίνιο: Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στα μεροκάματα ζήτησαν σε συγκέντρωση οι οικοδόμοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οικοδόμοι και εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών συμμετείχαν σε συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην Ι.Κ.Α) στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων,  την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.

Την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (16.03.22) διοργάνωσε η Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως τονίστηκε, η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, πατάει πάνω σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του κλάδου και διαρκώς οξύνονται.

Οι ανάγκες τους, σημειώθηκε ότι συνεχώς συμπιέζονται από τους αντεργατικούς νόμους και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική.

“Η πολιτική αυτή, οπλίζει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και τη διευκολύνει να διατηρεί, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τους εργασιακούς όρους στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα χρόνια της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο μας”, τονίστηκε.

οικοδόμοι συγκέντρωση Αγρίνιο

οικοδόμοι συγκέντρωση Αγρίνιο

οικοδόμοι συγκέντρωση Αγρίνιο

“Εξανεμίζεται το μεροκάματο από την ακρίβεια”

Για τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, ο  αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, έχει επείγοντα χαρακτήρα και δε χωράει καμία καθυστέρηση.

“Το μεροκάματό μας εξανεμίζεται πριν καν μπει στις τσέπες μας από την τεράστια ακρίβεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο supermarket, στα τιμολόγια ρεύματος, που έχουν φτάσει στα ύψη κι εκεί θα διατηρηθούν για πολύ καιρό”, διαπιστώθηκε.

Στα αιτήματά τους, όπως αναγράφονται σε σχετική ανακοίνωσή τους, συγκαταλέγονται ακόμα:

  •  Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.
  • Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

οικοδόμοι συγκέντρωση Αγρίνιο

οικοδόμοι συγκέντρωση Αγρίνιο

οικοδόμοι συγκέντρωση Αγρίνιο

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 349 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News