Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:39 πμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 22:02

Η δύναμη των πολιτών: Μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη για τον δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή σύσκεψη που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή πολιτών που αγωνίζεται για να «τρέξουν» οι εξελίξεις για τον οδικό άξονα Αγρίνιο-Καρπενήσι που σήμερα αντί για σύγχρονος δρόμος είναι…καρόδρομος.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κέντρο της πόλης και χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων του πολιτικού και αυτοδιοικητικού φάσματος, συλλόγων και φορέων.

«Μοναδικό θέμα ο συντονισμός δράσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι, ο πιο αδικημένος δρόμος της Ελλάδας, ο οποίος από το 1995 έχει ενταχθεί στο διευρωπαϊκό δίκτυο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία να υλοποιηθεί και να βγει η Αιτωλοακαρνανία επιτέλους από την απομόνωση. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η συστράτευση όλων των πολιτικών φορέων, βουλευτών και αυτοδιοικητικών της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας», ανάφερε στο κάλεσμα του το Συντονιστικό των Πολιτών που έχει προβεί ήδη σε μπαράζ συναντήσεων και έχει συλλέξει και ηλεκτρονικές υπογραφές.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που δημιουργείται μία μαζικότητα διεκδίκησης για ένα θέμα το οποίο μας ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια. Είναι ανεκδιήγητο αυτό πραγματικά που συμβαίνει καθώς δεν είναι ούτε εθνική οδός, ούτε ένας απλός δρόμος ,είναι άθλια η κατάσταση. Είναι αδιανόητο να  χρηματοδοτούνται έργα σε άλλες περιοχές της χώρας και αυτό το κομμάτι να μείνει έτσι. Ο άξονας Πλατυγιάλι – Ιόνια οδός- Αγρίνιο-Καρπενήσι – Λαμία, ενώνει το Ιόνιο με το Αιγαίο, είναι ένας κάθετος άξονας που  είναι ανάγκη να γίνει χθες…», δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου προσερχόμενος στη συνάντηση.

Έκανε γνωστό εξάλλου πως την Τετάρτη έχει συνάντηση στο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα και επισήμανε πως «χρειάζεται πίεση στην κυβέρνηση».

«Όλοι μαζί στην πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής για τον οδικό άξονα Αγρίνιο- Καρπενήσι» ανέφερε σε ανάρτηση ο δήμαρχος Αγρινίου.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 587 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 22:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.