Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 17:47

ΣΥΡΙΖΑ : Η Κυβέρνηση στοχεύει στην κατάργηση Νοσοκομείων που βρίσκονται στον ίδιο νομό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις μετακινήσεις προσωπικού από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. Αν και εσχάτως υπάρχουν πληροφορίες πως δεν θα μείνει τελικά ακάλυπτος ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Μεσσολογγίου από τη μετακίνηση ακτινολόγου ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οδεύουμε σε υποβάθμιση αν όχι σε κατάργηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ :

Κοινή είναι η εικόνα της αποδιοργάνωσης των δύο Νοσοκομείων του Νομού, λόγω της «κοβιντοποίησής» τους, της ανεπαρκούς στήριξης αλλά και της εξάντλησης των αντοχών του προσωπικού, το οποίο εδώ και 2 χρόνια κάνει υπερπροσπάθεια για να κρατήσει όρθια τη δημόσια περίθαλψη. Σήμερα η στελέχωση στο ΕΣΥ έχει επιδεινωθεί και οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας και των υπόλοιπων νοσημάτων με πολύ λιγότερες δυνάμεις (λείπουν πάνω από 10.000 εργαζόμενοι σε σύγκριση με 1 χρόνο πριν).

Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, υποβαθμίζεται διαρκώς με μετακινήσεις προσωπικού προς το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τμήματα που είναι ζωτικής σημασίας για ένα περιφερειακό Νοσοκομείο. Η πρόσφατη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού (ακτινολόγου), σημαίνει πρακτικά τη μη λειτουργία του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η τέταρτη μετακίνηση το τελευταίο διάστημα!

Το πολύπαθο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίστηκε σημαντικά, δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο με τελικό στόχο να μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας. Αυτό βέβαια είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης, που δεν ντρέπεται να το πει δημόσια, στοχεύει στην κατάργηση Νοσοκομείων που βρίσκονται στον ίδιο Νομό, υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της περιοχής.

Οι πολίτες που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα δημόσια Νοσοκομεία, παρά τα προβλήματα και τις παθογένειές τους, θα αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση δεν στοχεύει στην ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αλλά στην εκχώρηση των “φιλέτων” του ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τελικά φαίνεται ότι ήταν πολύ σύντομος ο δρόμος από τα χειροκροτήματα στη στοχοποίηση του ΕΣΥ.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 382 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/