Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 11:51

«Ρωσική δε βάζω!»: Το «επίκαιρο» σκετς Καλυβάτση-Κανάκη είναι τόσο καμένο που ξανάγινε viral 25 χρόνια μετά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζούμε σε μια «παράλογη», πέρα για πέρα, διευρυμένη περίοδο: αρχικά ήταν ο κορωνοϊός και τα συνεχή lockdowns που σακάτεψαν την ψυχική υγεία του συνόλου της κοινωνίας, έπειτα οι βόλτες του Oruc Reis στο Αιγαίο και η συνεχιζόμενη προκλητικότητα του Ερντογάν που σχεδόν εκλιπαρούσε για ένα θερμό επεισόδιο και τώρα, πάνω που αρχίσαμε να παίρνουμε μια υποτυπώδη ανάσα από την πανδημία, ήρθε η εισβολή στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου να κρέμεται σαν Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από σύσσωμο τον πλανήτη.

Μέσα σ’ αυτό το φωτεινό μαύρο, υπάρχει πάντα η νησίδα του χιούμορ- μια ευπρόσδεκτη σανίδα άυλης σωτηρίας και ξεγνοιασιάς από την ρωσική επιθετικότητα, τις επιχειρήσεις «ανταπάντησης» της Ουκρανίας, του ενδεχόμενου πυρηνικού ολέθρου, των κυρώσεων κατά της Ανατολής από την Δύση, και ούτω καθεξής.

Αυτό το τελευταίο- οι κυρώσεις, δηλαδή, όχι το «ούτω καθεξής» τ- έχουν εξελιχθεί σε μία αρχικά έλλογη, αλλά εν συνεχεία ανεξέλεγκτη, χιονοστιβάδα, που πέραν των οικονομικών μέτρων έχει οδηγήσει στον παραλογισμό του διωγμού Ρώσων φοιτητών από τα πανεπιστήμια της Δύσης, της απαγόρευσης του Τσαϊκόφσκι (για όνομα του καλλιτεχνικού Θεού…) και το ηχηρό όχι στην… ρωσική σαλάτα στα σάντουιτς (ή τα τυλιχτά, όπως τα λένε οι Αθηναίοι).

Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, το είχαν «προβλέψει», τρόπον τινά, 25 ολόκληρα χρόνια πριν και οι ΑΜΑΝ, από την παρθενική τους σεζόν στο πρώτο MEGA.

Εξηγούμαστε: ο τυφώνας Σωτήρης Καλυβάτσης υποδυόταν τον σουβλατζή, ο οποίος αρνείτο πεισματικά να βάλει στο πιτόγυρο του (πελάτη) Κανάκη ρωσική σαλάτα, καθώς «Ο κομμουνισμός έχει πεθάνει» και «Τι υπάρχει πλέον από αυτήν την ρώσικη αυτοκρατορία;»

Το βίντεο, προφανέστατα, είναι έμπλεο εφηβικού χιούμορ και τόσο «καμένο» όσο φαντάζεται ο καθένας, όμως ξεχωρίζει για τις μυθικές εκφράσεις του προσώπου του Καλυβάτση (δώστε βάση στο «Κάνω αυτή τη δουλειά 65 χρόνια, γέρασα, άσπρισαν οι τρίχες του μαλλιού μου»- και στο πώς κοιτάει την κάμερα μετά), στο σύνηθες ξύλο που πέφτει στον δύσμοιρο Εικοσιδυό, στις παντελώς άκυρες ιστορίες για τον γύρο παγκοσμίως (πόσο βλακωδώς υπέροχο το «Ήταν πίτα ο Ιούλιος Βερν που έγραψε τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες… Πίτα-γύρος») και στον Κανάκη που δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα γέλια του στο σόου του Σωτήρη.

Το σκετσάκι, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε εκ νέου viral λόγω των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία, με το κοινό ν’ αγκαλιάζει εκ νέου το λατρεμένο ΑΜΑΝ στο οποίο έλαμπαν Σωτήρης και Αντώνης.

Έλαμπαν, μια φορά κι ένα κάποτε πριν από πολλά-πολλά χρόνια πια…

Πηγή: menshouse.gr

Διαβάστηκε 650 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.