Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 22:41

Το καμάρι της Ποταμούλας ο Κ. Παπαθανάσης που υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το καμάρι της Ποταμούλας ο Κ. Παπαθανάσης που υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά (εικόνες)  . Καμαρώνει το χωριό για τον Ποταμιώτη που υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά! 

Όμορφες φωτογραφίες  και τις χρειαζόμαστε. Πρόκειται για τον Εύζωνα Κωνσταντίνο Παπαθανάση, γιός του Σωτήρη και της Πολυξένης Παπαθανάση.

“Την δύσκολη και αρκετά απαιτητική αυτή εκπαίδευση, επιτελεί με απόλυτη επιτυχία ,ο οποίος ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντά του και πλέον αποτελεί ένα ταπεινό σύμβολο γενναιότητας και ηρωισμού.

Πρόκειται για σύγχρονους ήρωες της γενιάς του, που αντέχουν την αφόρητη ζέστη και το τσουχτερό κρύο και στέκουν εκεί αγέρωχοι. Νικούν την σωματική κόπωση με περίσσια δύναμη και υπερηφάνεια.

Στιγμή δεν χάνουν την ψυχική τους δύναμη και μας θυμίζουν καθημερινά , πως είναι οι φρουροί της ελευθερίας. Συγχαρητήρια, αγαπητέ Κωνσταντίνε, αξίζεις τον θαυμασμό όλων μας!”

Λίγα λόγια για την προεδρική φρουρά:

Ποταμούλα: Ο «δικός» της Εύζωνας (εικόνες)

Η μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς ξεκινά την 12η Δεκεμβρίου του 1868, με τη σύσταση ενός μάχιμου και ταυτοχρόνως τελετουργικού τμήματος, του μόνιμου Στρατού, με την ονομασία «Άγημα».

Σκοπός της δημιουργίας του, ήταν η παροχή άριστης στρατιωτικής εκπαίδευσης στους διακριθέντες για τη στρατιωτική τους αρετή, ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα εκπαίδευσης για τον υπόλοιπο Στρατό.

Οι Εύζωνες προέρχονται από εθελοντές οπλίτες του Πεζικού, επιλέγονται δε μέσα από μία επίπονη διαδικασία. Ως ακοίμητοι φρουροί, αποτίνουν φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όλο το εικοσιτετράωρο, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, φρουρούν δε τιμητικά το Προεδρικό Μέγαρο και την πύλη του Στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς.

Επιπλέον, αποδίδουν τιμές στην Α.Ε. τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε αρχηγούς ξένων κρατών, καθώς και σε πρέσβεις ξένων χωρών κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων τους στον/στην Πρόεδρο.

Μέρος των καθηκόντων της Προεδρικής Φρουράς αποτελεί επίσης η έπαρση και η υποστολή της ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, καθώς και η συμμετοχή τμημάτων Ευζώνων στον εορτασμό εθνικών επετείων και σε άλλες πανηγυρικές εκδηλώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ιδιαίτερα κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κάθε Κυριακή, στις 11:00 π.μ., άγημα Ευζώνων παρελαύνει από το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιείται η επίσημη τελετή αλλαγής φρουράς.

Από το 1974, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ονομάζεται οριστικά πλέον «Προεδρική Φρουρά», έχει καθαρά τελετουργικό χαρακτήρα και υπάγεται στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ποταμούλα: Ο «δικός» της Εύζωνας (εικόνες)

potamoulanews.gr 

 

Διαβάστηκε 829 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.