Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:25 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 18:54

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες από το Σάββατο σε εξωτερικούς χώρους -Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τέλος η υποχρεωτικότητα χρήσης μάρκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε σε αυτή την πρόταση τονίζοντας ότι οι μάσκες πρέπει να είναι απαραίτητες για μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός όπως επίσης κάνει σύσταση για χρησιμοποίηση μασκών σε ανθρώπους με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

Επίσης επιστρέφει στο 100% η πληρότητα στα ΜΜΜ.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής σήμερα ο υπουργός Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει ότι έχει γίνει ήδη κουβέντα και «Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις.

Πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι, μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία . Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση.

Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο, 5 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

eleftherostypos.gr

Διαβάστηκε 344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.