Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  6:10 μμ
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 18:34

Εμβόλιο Novavax: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για ραντεβού- Από πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax

Ανοίγει σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου το μεσημέρι η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό εμβολιασμού για όσους πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο και επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Novavax.

Αξιοσημείωτο ειναι πως το εμβόλιο της Novavax θα χορηγείται μόνο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου και δεν θα χορηγηθεί ως αναμνηστική δόση. Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνει ο πρώτοι εμβολιασμοί.

Εξάλλου οι πρώτες 168.000 δόσεις από το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο Nuvaxovid της εταιρείας Novavax αναμένονται στην Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη (2/3) σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της παρασκευάστριας εταιρείας. Συνολικά η Ελλάδα θα παραλάβει 474.000 δόσεις, οι οποίες θα παραδοθούν σταδιακά έως το τέλος Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως το Novavax είναι το πρωτεϊνικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο οποίο οι επιστήμονες και οι υγειονομικές αρχές ευελπιστούν για την αύξηση των εμβολιαστικών ποσοστών.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Η πορεία των εμβολιασμών

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος

-το 96% όσων έληξε το πιστοποιητικό εμβολιασμού μερίμνησαν για την ενισχυτική δόση,

-το 92% των δικαιούχων πραγματοποίησε την τρίτη δόση και το 1,3% την έχει προγραμματίσει

-η χώρα έφτασε τα επίπεδα της ΕΕ στους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού τόσο αναφορικά με την πρώτη δόση (74,9%) όσο και με τους ολοκληρωμένους (71,7%).

Την ίδια στιγμή παραμένουν ανεμβολίαστοι και απροστάτευτοι απέναντι στον ιό και τη λοίμωξη covid 317.962 πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε για την παράβαση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τους τον Ιανουάριο.

Πάντως με το εμβόλιο της Novavax αυτό, αλλά και το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο των εταιρειών Sanofi / GSK που αναμένεται στη χώρα μας εντός του ερχόμενου Απριλίου, δεν αποκλείεται να αυξηθούν και άλλο τα εμβολιαστικά ποσοστά, κυρίως στους άνω των 65 ετών.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

πηγή: healthreport.gr

Διαβάστηκε 481 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News