Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 11:58

Ένα ταξίδι στη λίμνη Στράτου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Λίμνη Στράτου βρίσκεται στο 9ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αγρινίου – Άρτας και κατασκευάστηκε από την ΔΕΗ το 1991.

Είναι τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε με φράγμα στον ποταμό Αχελώο και είναι η τρίτη κατά σειρά τεχνητή λίμνη του Αχελώου, μετά τις λίμνες Καστρακίου και Κρεμαστών.

Ο ταμιευτήρας του υδροηλεκτρικού σταθμού Στράτου έχει επιφάνεια 7,5 τ.χλμ. και χωρητικότητα 80 εκατομ. κ.μ. Το φράγμα έχει μήκος 2χλμ και είναι το μεγαλύτερο σε μήκος στην Ελλάδα. Στη βάση του φράγματος δημιουργήθηκε πάρκο έκτασης 500 στρεμμάτων.

Γύρω από την λίμνη Στράτου δεσπόζει ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης Στράτου, ο Ναός του Στρατίου Διός, το βυζαντινό μνημείο του Αγίου Ιωάννη, ενώ ο ταμιευτήρας του μικρού αρδευτικού φράγματος, κάτω από το μεγάλο φράγμα του ποταμού λειτουργεί ως πίστα για ναυταθλητικές δραστηριότητες όπως θαλάσσιο σκί κ.α.

Δίπλα στη Λίμνη Στράτου συναντάται η μεγάλη γέφυρα διέλευσης οχημάτων του Αχελώου, η σιδερένια γέφυρα του Ματσουκίου, πλούσιος υδροβιότοπος καθώς και τα γύρω χωριά Στράτος, Σπολάϊτα, Ματσούκι και Καστράκι.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Το τοπίο που έχει δημιουργηθεί είναι μοναδικό και η επίσκεψη στη λίμνη και στα υπέροχα παραλίμνια χωριά της ανταμείβει τον επισκέπτη.

 

Διαβάστηκε 369 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.