Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:04

Φώτης Σκληρός: «Αιδώς Αργείοι» … Δεν είμαστε «μουρλοί» οι Αιτωλοακαρνάνες κύριε Γεωργιάδη ...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Αιδώς Αργείοι» …   Δεν είμαστε  «μουρλοί»  οι Αιτωλοακαρνάνες κύριε Γεωργιάδη ...

Αλγεινή εντύπωση  μας προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη … σε κάποιους "μουρλούς" που τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα και για αυτό έχουμε ακριβό ρεύμα…

Είναι προφανές ότι ο κ. Γεωργιάδης όφειλε:


     1. Να γνωρίζει εκ της θέσεώς του, πέραν του απρεπούς και χυδαίου χαρακτηρισμού του,  ότι η θέση που εξέφρασε είναι παντελώς αβάσιμη και αντιεπιστημονική.
    2. Να γνωρίζει οτι η Επιτροπή κατά της εκτροπής του Αχελώου απαρτίζεται από  Δημάρχους, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Θεσμικών οργάνων που αντιπροσωπεύουν όλους τους Αιτωλοακαρνάνες. 

     3. Να σέβεται τις αποφάσεις  του Συμβουλίου της Επικρατείας,  που  έχουν  δικαιώσει την Επιτροπή κατά της εκτροπής του Αχελώου.

    4. Να σέβεται τους Αιτωλοακαρνάνες και να γνωρίζει ότι η Αιτωλοακαρνανία υδροδοτεί σε μεγάλο βαθμό την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα δηλαδή τον μισό περίπου πληθυσμό της χώρας,  Το νερό του Μόρνου μεταφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στην Αθήνα. Μεγάλο μέρος των νερών του Ευήνου συλλέγεται στο φράγμα του Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια κατευθύνεται και αυτό προς την Αθήνα. Τα νερά αυτά σίγουρα λείπουν από το φυσικό περιβάλλον και  από τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η υδάτινη αφαίμαξη που πραγματοποιείται εις βάρος του νομού μας γίνεται με μηδενικά ανταποδοτικά οφέλη με αποτέλεσμα η Αιτωλοακαρνανία να παραμένει ο πιο παραμελημένος νομός της Ελλάδας. 

     Τέλος  θα έπρεπε να σέβεται τον Θεσμικό του ρόλο ως Υπουργός της Κυβέρνησης και να μην «επενδύει» στον διχασμό και στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Φώτης Σκληρός
Μέλος του Μητρώου Στελεχών,  της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων,  του Τομέα Παιδείας,  του Τομέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Ν.Δ. 

Διαβάστηκε 529 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.