Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  6:05 μμ
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 20:49

Νοσοκομείο Αγρινίου: “Να παραταθούν οι συμβάσεις, δώσαμε τη ζωή μας” λένε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εργαζόμενες στον τομέα Καθαριότητας του Νοσοκομείου Αγρινίου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (23.02.22), ημέρα πανυγεινομικής απεργίας, για να να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία μέσω της παράτασης των συμβάσεών τους.

Με τη συμβολική τους διαμαρτυρία έξω από το Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) τόνισαν την ανάγκη να μην ανατεθεί σε ιδιώτες η καθαριότητα της νοσηλευτικής μονάδας αλλά να τους δοθεί παράταση, τουλάχιστον μέχρι το 2022, να έχουν δηλαδή αντίστοιχη αντιμετώπιση με αυτή του επικουρικού προσωπικού.

“Δώσαμε τη ζωή μας μέσα στην πανδημία” ανέφεραν στο sinidisi,gr εκπροσωπώντας τις συναδέλφισσές τους οι: Πηνελόπη Χριστοδούλου και Βασιλική Κωστίνη οι οποίες υπογράμμισαν την ανάγκη Δήμος, Περιφέρεια και βουλευτές να στηρίξουν το αίτημά τους.

Σε εκείνους που υπστηρίζουν ότι θα μειωθεί το κόστος αν υπάρξει ανάθεση του έργου σε ιδιώτες οι συγκεντρωμένες απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

22 από τις 32 εργαζόμενες νόσησαν από Covid-19

Οι εργαζόμενες που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες σημείωσαν ότι στη διάρκεια της πανδημίας στήριξαν ουσιαστικά τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, 22 από τις συνολικά 32 νόσησαν από Covid-19, αν και πλήρως εμβολιασμένες. Σε μία μάλιστα περίπτωση, εργαζόμενη χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Το βάρος της απουσίας από τα καθήκοντά τους, λόγω της ασθένειας, επωμίστηκαν τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού καθαριότητας.

Αντίστοιχα αιτήματα έχουν και οι εργααζόμενοι στη φύλαξη. Συνολικά 54 είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι συμβάσεις των οποίων λήγουν, όπως αναφέρθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 383 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News