Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 22:36

ΚΚΕ: Στους αγρότες στο Χαλίκι ο Κουτσούμπας – «μείνετε στα μπλόκα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και 13 ημέρες οι βιοπαλαιστές αγρότες στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

Τον υποδέχθηκαν ο Τάκης Τσιάρας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι και ο Γιάννης Καρναβιάς, Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι.

Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για «τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα, στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα ».

Του μετέφεραν τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, για κατώτερες εγγυημένες τιμές και αλλαγή του αναχρονιστικού ΕΛΓΑ. Επίσης ο Γ. Καρναβιάς αναφέρθηκε και στα τοπικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που δημιούργησαν καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι«μόνο με αγώνα μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος για την επιβίωση και των αγροτών που παράγουν το φαγητό που πάει στο τραπέζι του κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκού ανθρώπου».

Εξέφρασε παράλληλα «τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και τις μορφές πάλης που αυτοί επιλέγουν» και τους κάλεσε να ρωτήσουν τα άλλα κόμματα ποια είναι η θέση που κράτησαν απέναντι στις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 23 Νοέμβρη 2021 για μέτρα προστασίας των αγροτών και της παραγωγής τους.

Αναφέρθηκε στο τηλέφωνο που έκανε στον πρωθυπουργό προκειμένου να δεχθεί την αντιπροσωπεία των μπλόκων για συνάντηση και τους κάλεσε να μείνουν στα μπλόκα όσο γίνεται με τις αποφάσεις τους, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η συνάντηση έκλεισε με τσίπουρο, ελιές και προβατίνα.

https://www.902.gr 

Διαβάστηκε 766 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/