Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:27 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 19:10

Κλιμακώνουν οι αγρότες στο Χαλίκι-καλούν σε νέο αποκλεισμό εθνικών οδών το απόγευμα της Τετάρτης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου στο Χαλίκι, καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση στον χώρο του Μπλόκου, την Τετάρτη 16 Φλεβάρη, στις 6μμ, για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας σε Πανελλαδικό Συντονισμό με τα πάνω από 30 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, για αποκλεισμό εθνικών οδών.

Αποφασίστηκε ομόφωνα:

Να ζητηθεί συνάντηση Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα έχει επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όπου θα τεθεί για ικανοποίηση το πλαίσιο των αιτημάτων μας, που περιλαμβάνει:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Ταυτόχρονα καλούμε να δυναμώσει η στήριξη του Μπλόκου από όλους τους φορείς του νομού, να στηρίξουν τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας, με κάθε τρόπο, πάνω απ’ όλα με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τετάρτης, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.

Με τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων τόσο στο Μπλόκο στο Χαλίκι, όσο και πανελλαδικά και με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας, μπορούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας.

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!»

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 501 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 00:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.