Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 09:56

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κοπή πίτας πραγματοποιήθηκε ξενοδοχείο IMPERIA HOTEL του Αγρινίου την περασμένη Κυριακή 13/2/2022 με συμμετοχή των μελών του συλλόγου αλλά και πολλών φίλων αυτού. Παρέστησαν από την Περιφερειακή αρχή η κα Μαρία Σιαλμά, από την Δημοτική αρχή ο κος Κώστας Καλαντζής και η κα Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος φαρμακοποιών και πολιτευτής κος Θανάσης Παπαθανάσης. Από την ΠΑΕ Παναιτωλικός, ο πρόεδρος κος Μάκης Μπελεβώνης και ο συνονόματός του γενικός Αρχηγός. Επίσης παρούσα ήταν και η κα Γεωργία Μπόκα (Αντπρόεδρος της ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ). Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα Στάθης Λαγός, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλυβίων Δημήτρης Αναστασίου καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Θανάσης Καραγιώργος. Η εκδήλωση περιλάμβανε και μουσική βραδιά με τους Ανδρέα Φούκα (κιθάρα, φωνή) και Νεκτάριο Αποστολιώτη (πλήκτρα).

images 10

images 09

images 05

images 18

Η πρόεδρος του συλλόγου κα Μαίρη Ζαπαντιώτη – Στρατοπούλου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τα μέλη του συλλόγου, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και υπομονή και υποσχέθηκε πολλές δράσεις για την συνέχεια. Σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν και οι: Μαρία Σαλμά, Ο Θανάσης Παπαθανάσης, η Μαρία Παπαγεωργίου, η Γεωργία Μπόκα και ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Αναστασίου.

Το AitoloakarnaniaBEST.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με μερικούς από τους παρευρισκόμενους.

images f15

images 48

Η κα Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε: «Συμμετείχαμε σήμερα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων «Δήμητρα». Η εκδήλωση μας θύμισε εποχές προ κορονοϊού. Δηλαδή παρουσία των γυναικών τους συλλόγου, με ενδιαφέρων, με αγάπη, όλοι μαζί κόψαμε την πίτα ανταλλάξαμε ευχές και μιλήσαμε για μελλοντικούς στόχους καθότι ο σύλλογος αυτός είναι ένας πολύ δυναμικός σύλλογος και παρουσιάζει στην κοινότητα Καλυβίων εξαιρετικό έργο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα τελειώσει αυτή η περίοδος της πανδημίας και θα μπορέσουμε όλοι και συνολικά όλες οι κοινότητες και ο Δήμος Αγρινίου, να μπούμε στον ρυθμό των πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων με ιδιαίτερη δυναμική γιατί τα δυο χρόνια που χάσαμε είναι σημαντικά και πρέπει να τα αναπληρώσουμε με κάθε τρόπο. Όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε ότι τόσο ο δήμαρχός μας ο Γιώργος Παπαναστασίου όσο και εγώ που είμαι σε άριστη συνεργασία μαζί του, στηρίζουμε τον πολιτισμό στον Δήμο Αγρινίου εννοώντας ότι Αγρίνιο δεν είναι μόνο το κέντρο αλλά και οι κοινότητες και πραγματικά ο ζωντανός πυρήνας της κάθε κοινότητας είναι ο πολιτιστικός σύλλογος. Για αυτό τον λόγο σε συνεργασία με τους συλλόγους κάνουμε εκδηλώσεις κάνουμε δράσεις, λειτουργούμε δομές πολιτισμού, κάνουμε ότι είναι δυνατό καλύτερο για τις κοινότητές μας και για όλο τον Δήμο Αγρινίου.»

images 55

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός κος Μάκης Μπελεβώνης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική και η σημερινή εκδήλωση αλλά και η δράση του συλλόγου γυναικών Καλυβίων. Θεωρώ ότι αξίζουν συγχαρητήρια αλλά και βοήθειες για τέτοιες ενέργειες, ελπίζω να έχουνε την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουν και να γίνονται συνέχεια τέτοιες εκδηλώσεις για τι τις έχουν ανάγκη τα χωριά μας. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός και εγώ προσωπικά καθότι κατάγομαι από την κοινότητα Καλυβίων στηρίζουμε τις δράσεις αυτές και προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να βοηθήσουμε και να είμαστε κοντά.»

images 36

images 57

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλυβίων κος Δημήτρης Αναστασίου δήλωσε: «Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών του χωριού μας, με την δραστήρια προεδρό της κα Μαίρη Ζαπαντιώτη – Στρατοπούλου και όλο το συμβούλιο της. Υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ μας και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους συχωριανούς μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μέσα στην πανδημία. Είναι μια διέξοδος, ο κόσμος χρειάζεται και την ανάσα την παραπέρα, προσπαθούμε και πιστεύω ότι το πετυχαίνουμε να δώσουμε ένα άλλο τόνο στην ψυχολογία του κάθε συχωριανού μας. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν γιατί πάνω από όλα αγαπάμε τον τόπο μας.»

images 20

images 60

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων κα Μαίρη Ζαπαντιώτη – Στρατοπούλου δήλωσε: «Λόγω πανδημίας αφήσαμε πολλές εκδηλώσεις πίσω. Αλλά αποφασίσαμε τώρα που χαλάρωσαν λίγο τα μέτρα να κάνουμε την ετήσια κοπή πίττας μας αλλά κάτι σε διαφορετικό. Δηλαδή ένα απογευματινό τσάι, μαζί με μουσική. Όλα πήγαν καλά και όπως είδατε είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλες τις κυρίες και τους φίλους του συλλόγου, γιατί όποια και απόφαση να πάρει η διοίκηση αν δεν υπάρχει προσέλευση θα είναι δώρο άδωρο. Προσπαθούμε μέσα από τον σύλλογο με διάφορες δράσεις να αναδείξουμε το χωριό μας, στα πολιτιστικά, στα κοινωνικά κλπ. Προσπαθούμε επίσης να περάσουμε κοινωνικά μηνύματα, όπως ανθρωπιάς, εθελοντισμού, αγάπης, στήριξης και περιμένουμε να κάνουμε και άλλες δράσεις πιο ωραίες και δυναμικές υποβοηθούμενοι φυσικά και από την χαλάρωση ή και κατάργηση των μέτρων.»

images 09

images 01

images 03

images 06

images 08

images 11

images 12

images 14

images 15

images 16

images 19

images 23

images 33

images 34

images 64

images f16

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

Διαβάστηκε 1695 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 10:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033