Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 22:56

Βίντεο: Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς μιλά για τον Παΐσιο-όσα του είπε και η φιλοξενία στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό. Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές (1.597.820) παρακολούθησαν την ιστορική-βιογραφική σειρά για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον κάτι που αποτυπώθηκε στα social media.

Αρκετοί στο Αγρίνιο μάλιστα θυμήθηκαν τις αναφορές του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά για τον Άγιο Παϊσιο.Χαρακτηριστική είναι το ακόλουθο ηχητικό από το κήρυγμα του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τη 12η Ιουλίου 2021, εορτή Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου.

«Πρώτη φορά είδα έναν Άγιο να προσκυνά έναν άλλο Άγιο»

Ο μακαριστός Κοσμάς είχε στη διαδρομή του συναντήσει αρκετές φορές τον Παΐσιο ενώ κάποτε τον είχε φιλοξενήσει και στο σπίτι στο Αγρίνιο.

Πήγαν τότε μαζί στα Σκλάβαινα για να προσκυνήσει ο Γέροντας Παϊσιος τον τάφο του Αγίου Βλασίου. «Πρώτη φορά είδα έναν Άγιο να προσκυνά έναν άλλο Άγιο», είπε ο μακαριστός Κοσμάς.

Δείτε το απόσπασμα στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί:

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1177 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.