Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 17:35

Σπήλιος Λιβανός: "Το σημερινό Μνημόνιο Συνεργασίας έρχεται ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και αποτελεί την αρχή μιας νέας σελίδας για την ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός, παρέστη σήμερα στο Μεσολόγγι στην υβριδική τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του ΕΛΓΟ, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μοντέλου ανάπτυξης αγροτικής οικονομίας για τη Δυτική Ελλάδα μέσω της δημιουργίας εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών και προγραμμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Σπήλιος Λιβανός το Μνημόνιο αυτό έρχεται ως «αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα» και «αποτελεί όχι μόνο την αρχή μιας νέας σελίδας για την ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας αλλά και ένα νέο πρότυπο συνεργασίας μεταξύ κεντρικού κράτους, αυτοδιοίκησης, επιστημονικής κοινότητας και φορέων του ιδιωτικού (και ευρύτερου) δημόσιου τομέα. Για πρώτη φορά, δημιουργείται αυτή η συνένωση δυνάμεων, όπου 7 φορείς συνασπίζονται πίσω από έναν σκοπό, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία σε επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Όπως υποστήριζα προεκλογικά, και με συνέπεια εφάρμοσα και κατά την παραμονή μου στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, η εκπαίδευση, η έρευνα και κατάρτιση είναι το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Διότι μόνο μέσα από την σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση μπορούμε να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να υιοθετήσουμε σύγχρονες αντιλήψεις της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα. Μόνο έτσι θα συγκεράσουμε την έρευνα και την καινοτομία με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας».

Ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε ιδιαιτέρως «τον κ. Γιώργο Γεωργαντά, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που σε ελάχιστο χρόνο αναγνώρισε και αγκάλιασε αυτή τη πρωτοβουλία αποδεικνύοντας εμπράκτως τη συνέχεια της δημόσιας διοίκησης στο στόχο αναβάθμισης της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.»

Κλείνοντας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ευχαρίστησε επίσης τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Μπούρα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη,  τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ κ. Χαρουτουνιάν, τον κ. Φίλιππο Παπαδόπουλο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχόλης και τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου κ. Ξενοφώντα Κάππα, για την υπογραφή του παρόντος μνημονίου.
 
Διαβάστηκε 1760 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 18:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/