Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:58 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 18:16

Συναινεί στην απόφαση της ΔΙΣ για αλλαγή των ορίων στην Μητρόπολη Ναυπάκτου, ο Ιερόθεος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια κυβερνητική απόφαση απομένει πλέον για την διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μετά την έγκριση που έλαβε χθες απο την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η εισήγηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Όπως έγινε γνωστό, η εισήγηση προβλέπει τρεις Μητροπόλεις στην Αιτωλοακαρνανία:

1. Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου, με έδρα την Ναύπακτο.

2. Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βονίτσης, με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

3. Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Τα παραπάνω, αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του agriniopress στις 7 Ιανουαρίου, όπου και είχε γραφτεί πως όχι μόνον θα ασκηθούν πιέσεις για διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά και ότι θα αλλάξουν πιθανώς τα όρια σε σχέση με την Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με την Μητρόπολη Ναυπάκτου να «παίρνει» τις περιοχές του δήμου Θέρμου και να «παραχωρεί» στη νέα Μητρόπολη Αγρινίου την περιοχή των Παρακαμπυλίων.

Νεότερες πληροφορίες τώρα, αναφέρουν πως χθες Τρίτη ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ενημερώθηκε για την εισήγηση του κ. Σεραφείμ και την αποδέχθηκε πλήρως. Συναινεί δηλαδή, αφού τον αφορά άμεσα, στην αλλαγή των ορίων της δικής του Μητρόπολης. Την θεωρεί δίκαιη και σωστή. Για άλλη μια φορά μάλιστα επισημαίνει πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις εξελίξεις ως προς την διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εξαιτίας του ιδιαίτερου ρόλου που διαδραματίζει, ως τοποτηρητής.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις και οι αιρετοί της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο, κάτι για το οποίο διαφωνεί ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος.  Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να έχει συνάντηση με τον κ. Ιερόθεο, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνστανταρας. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης, προς το παρόν προτιμά να μην πάρει θέση και φέρεται να υποστηρίζει πως το θέμα αφορά στην Εκκλησία.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 604 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 19:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.