Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 15:43

Καταβροχθίζοντας τον ουρανό / Paolo Giordano / Εκδόσεις Πατάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ν' αρπάζεις τα πάντα. Να ορμάς ακάθεκτος στα όνειρα. Να καταβροχθίζεις τον ουρανό. Ένα μυθιστόρημα δυνατό και γενναιόδωρο, που προσφέρει στον αναγνώστη το πανάρχαιο θαύμα μιας μεγάλης ιστορίας, καλώντας τον να χαθεί μέσα της. Για τη δεκατετράχρονη Τερέζα τα καλοκαίρια στο Σπετσιάλε δε λένε να περάσουν. Ατέλειωτες μέρες με τη γιαγιά να διαβάζει αστυνομικά και τον πατέρα της, μακριά από το γραφείο και τη γυναίκα του, να γίνεται και πάλι μυστηριώδης, και ζωντανός, σαν την Απουλία, τον τόπο όπου γεννήθηκε. Και ξάφνου, ένα ζεστό βράδυ, τα βλέπει κρυφά να βουτούν στην πισίνα, ολόγυμνα, κι αυτά τα τρία αγόρια μπαίνουν στη ζωή της σαν ορμητικός άνεμος. Ο Νίκολα, ο Τομμάζο και ο Μπερν. Θα τη δεχτούν στην παρέα τους και τα επόμενα είκοσι χρόνια θα τους ξαναβρίσκει στη γειτονική φάρμα, να σπέρνουν, να μαζεύουν, να καταστρέφουν, αναζητώντας μανιωδώς μια φωτιά που θα τους κρατήσει αναμμένους. Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο Μπερν, σαν μαγνήτης που τους τραβάει και τους σπρώχνει πέρα από τα όρια... (Από την έκδοση)

"Αυτό που ξεκινάει σαν την ιστορία ενός καλοκαιρινού ειδυλλίου μεταμορφώνεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και φιλόδοξο, που θέτει ερωτήματα για τη φύση των δεσμών που επιμένουν με πάθος". (New Yorker)
"Τρία αγόρια σε μια πισίνα τη νύχτα, το βλέμμα ενός κοριτσιού που τα ανακαλύπτει από ψηλά, τα μελετάει σιωπηλά, τα ακολουθεί στη φυγή τους. Εδώ ακριβώς, μ' αυτή την ακίνδυνη και συνάμα προφητική παρανομία, γεννιέται ο έρωτας για το μυθιστόρημα του Πάολο Τζορντάνο". (Corriere della Sera)
"Η αφή, οι μυρωδιές, η θερμοκρασία και τα χρώματα του ιταλικού Νότου, όπου τοποθετείται ολόκληρο το νέο μυθιστόρημα του Τζορντάνο, μένουν μαζί μας για καιρό, καθώς και ο τρόπος που έχει να μιλάει για την εμμονική διάσταση της αγάπης". (TLS)
"Αυτό το μυθιστόρημα είναι δώρο εξ ουρανού". (Stern)

--

Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο

Βιβλία & χαρτικά είδη

Ματίνα Δάμπλια 
Υπεύθυνη βιβλιοπωλείου
Τηλ. / 
Fax 26410.21454
Κιν.
6948.071298
Καζαντζή 25, 30131 Αγρίνιο

Eπισκεφθείτε το site μας στο www.bibliotropio.gr!

Διαβάστηκε 712 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.