Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 10:37

Εκπαιδεύοντας τους Αιρετούς: Με τα προβλήματα άλυτα, ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ φωτογραφίζονται για επιμορφώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έχοντας πλέον περάσει τα μισά της τρέχουσας δημοτικής θητείας, πλήθος κομβικών αιτημάτων των Αιρετών, που αφορούν την αναβάθμιση της καταστατικής τους θέσης, ακόμα παραμένουν χωρίς λύση.  Αντιμισθίες, αποζημιώσεις, περικοπή συντάξεων, εποπτεία, δικονομική αντιμετώπιση, πλειάδα θεσμικών διεκδικήσεων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αντί να δώσει (έστω και μετά από μακροχρόνια καθυστέρηση) άμεσα λύσεις στα προβλήματα που τους “καίνε”, διαφημίζει ότι θα τους εκπαιδεύσει.

Ειδικότερα, ο Βορίδης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, μαζί τη Διοίκηση του ΕΚΔΔΑ, έκαναν μια «τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου».

Φωτογραφήθηκαν και ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, ότι «το ΕΚΔΔΑ και η ΚΕΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό στοχευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων, την υλοποίηση των οποίων έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο προκειμένου να αναβαθμίσει τις διοικητικές και ψηφιακές δεξιότητες των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση, «έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση προεργασίας και προγραμματίζεται η διεξαγωγή σχετικής ημερίδας εντός του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στην οποία το ΕΚΔΔΑ και η ΚΕΔΕ θα παρουσιάσουν τις κεντρικές θεματικές των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν».

Τι κι αν οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι πρακτικά βάζουν απ’ την τσέπη τους για να ανταποκρίνονται στο θεσμικό τους ρόλο ;  

Τι κι αν Αντιμισθίες και αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς έως συμβολικές ;  

Τι κι αν το πάγιο αίτημα ότι «το αιρετό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους ισοτιμίας, σε σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό των άλλων βαθμίδων λειτουργίας του Κράτους» παραμένει ουτοπικό όνειρο ;   

Η είδηση είναι πως η Κυβέρνηση και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ έκαναν «τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου».

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τη …”σημαντική” αυτή εξέλιξη και τις φωτογραφίες της «τελετής», στις σχεδόν πανομοιότυπες Ανακοινώσεις Βορίδη και ΚΕΔΕ

airetos.gr

Διαβάστηκε 651 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.