Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 00:59

Κυριακή του τυφλού: Γιατί δεν γίνονται πάντα θαύματα (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυριακή του τυφλού: Γιατί δεν γίνονται πάντα θαύματα; «Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ έστιν». Τα αδύνατα για τους ανθρώπους, είναι κατορθωτά και δυνατά στον Θεό (Κατά Λουκάν 18,27). Θαύματα γίνονται καθημερινά αλλά δεν τα βλέπουμε και δεν τα δίνουμε σημασία.

Το θαύμα δεν έχει σχέση με το αν κάποιος είναι Ορθόδοξος ή όχι, αλλά με το αν αυτός που προσεύχεται, έχει την πίστη και την ταπείνωση, γι΄ αυτό που ζητάει. Ο Θεός δεν θα κάνει το θαύμα αν δεν συνεργήσει και ο άνθρωπος. Ο Θεός δεν παραβιάζει την ελευθερία του ανθρώπου.

Όταν ένα παιδί έχει μπλέξει με τα ναρκωτικά ή είναι έτοιμο να χωρίσει, τότε βλέπουμε τους γονείς να παρακαλούν τον Θεό να τον βοηθήσει. Όμως αν ο ίδιος δεν το θέλει, αν ο ίδιος δεν θέλει την επέμβαση του Θεού, τότε ο Θεός δεν θα παραβιάσει το θέλω του. Ο Θεός ακούει τις προσευχές και της μάνας και του πατέρα. Ακούει τους πάντες. Όμως παρόλο που τις ακούει δεν κάνει το θαύμα, διότι δεν παραβιάζει την προσωπική ελευθερία του ανθρώπου. Ακριβώς όπως έγινε και με τη περίπτωση του τυφλού στην Ιεριχώ. Περίμενε τη συγκατάθεσή του, να ζητήσει ο ίδιος την βοήθεια από το Θεό.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 304 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.