Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 18:11

Οργή στο Θέρμο: δεν υπάρχουν οδηγοί για το ασθενοφόρο, «τελεσίγραφο» σε Πλεύρη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διάχυτη είναι στο Θέρμο η οργή για την αδυναμία κάλυψης της περιοχής με ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Ειδικότερα, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας δεν είναι συνεχώς διαθέσιμο λόγω της απουσίας οδηγών.

Το περιστατικό με τον τραγικό θάνατο του 48χρονου ποδηλάτη Απόστολου Πυλαρινού ήρθε να υπενθυμίσει με έμφαση το πρόβλημα. Ο άτυχος άνδρας έμεινε για ώρα στο οδόστρωμα μέχρι να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο, από απόσταση 40 χιλιομέτρων και χρονική διάρκεια μισής ώρας τουλάχιστον.

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη. «Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θέρμου είναι η στελέχωση με οδηγούς και πλήρωμα του μοναδικού ασθενοφόρου οχήματος που καλύπτει την περιοχή της Τριχωνίδας , της Ναυπακτίας και της Μακρυνείας», σημειώνει ο δήμαρχος.

Ζητά από τον υπουργό να «δώσει άμεσα εντολή σας προς την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσει στην στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θέρμου με προσωπικό πληρώματος και οδηγών του ασθενοφόρου, διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο μια κατάσταση που εκθέτει σε κινδυνο την υγεία των συμπολιτών μας» .

Θέτει μάλιστα περιθώριο 10 ημερών να υπάρξει άμεση απάντηση στο αίτημα για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου, άλλως προειδοποιεί ο κ. Κωνσταντάρας για δυναμικές κινητοποιήσεις και σχετικό αίτημα προς την Δικαιοσύνη.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.