Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 14:10

Κορονοϊός: Ελπίδα για αποκλιμάκωση αλλά μεγάλη προσοχή, λένε οι ειδικοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κορονοϊός: Ελπίδα για αποκλιμάκωση αλλά μεγάλη προσοχή, λένε οι ειδικοί

Τα τελευταία 24ωρα μπορεί στη χώρα μας να υπάρχει μια πνοή αισιοδοξίας εξαιτίας της μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον και Δέλτα είναι εδώ και συνεχίζουν να μεταδίδονται.

Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία οι επιστήμονες που δίνουν τη δική τους μάχη για να αντέξει και φέτος το ΕΣΥ.

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας και στα μέτρα που ισχύουν στη χώρα μας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ζέρβας: Ασφυκτικά γεμάτο το νοσοκομείο Σωτηρία

Αναφερόμενος στις πιέσεις που εξακολουθούν να δέχονται τα νοσοκομεία, ο διευθυντής της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία», Λευτέρης Ζέρβας, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV τόνισε πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ασφυκτικά γεμάτο, ενώ το 40% των νοσηλειών αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον και ασθενείς ηλικίας 40-60 ετών. «Μην περνάμε το μήνυμα ότι πέρασε. Υπάρχει αισιοδοξία αλλά η πανδημία είναι εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 526 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.