Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 20:03

Μεγάλη ...η χάρη τους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: οι «κλειδοκράτορες» φεύγοντας να κλείσουν την πόρτα.

«Η πιο ωραία πονηριά του διαβόλου είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει», είχε πει κάποτε ένας σημαντικός Γάλλος ποιητής (Σαρλ Μπωντλαίρ) και, αν κρίνουμε απ' την ανακοίνωση που εξέδωσε ο απερχόμενος και εν πλήρει συγχύσει Φορέας Συντονισμού, ο επιχειρούμενος νέος ωμός εκβιασμός του, δεν ήταν παρά μια προσπάθεια διασφάλισης της νομιμότητας και τώρα, αφού διευθετήθηκαν τα διαδικαστικά, επαναφέρει την επιχειρησιακή του λειτουργία, για όσο χρόνο έχει οριστεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες, για τις οποίες ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξήγησε ότι είχε συμβατική υποχρέωση να υποστηρίξει.

Ίσως να έχουν την αίσθηση, ότι ο Οργανισμός, το Υπουργείο και κυρίως τα ΚΥΔ και οι παραγωγοί θα πρέπει ως ανταπόδοση ευγνωμοσύνης να αναφωνήσουν χίλια «ευχαριστώ» στον Φορέα που τους κάνει τη μεγάλη χάρη, μετά το ξεμπρόστιασμα απ' τον ΟΠΕΚΕΠΕ (εδώ) και μετά την παρέμβαση απ' τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ (εδώ), να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, φεύγοντας τουλάχιστον με όση αξιοπρέπεια μπορεί να έχει απομείνει, θαμμένη σε ένα βούρκο προπαγάνδας και εκβιασμών. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική.

Και η αλήθεια είναι, ότι με τη μεγάλη αυτή «παραχώρηση» ο δήθεν Φορέας Συντονισμού προσπαθεί απλά να βρει σανίδα σωτηρίας, γνωρίζοντας ότι χωρίς αυτή θα βούλιαζε στον βούρκο μια ώρα αρχύτερα.

Ούτως ή άλλως, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν υποχρεωμένος και ήδη προωθούσε εναλλακτικές και αυτόνομες λύσεις για τις εναπομείνασες εκκρεμότητες (διόρθωση προφανών σφαλμάτων, μεταβολή στοιχείων κτλ κτλ), οπότε, το «καλό παιδί», με τη συμμόρφωσή του, για μια ακόμη φορά προσποιείται, όπως μετερχόμενος την πονηρία του γνωστού μας διαβόλου, που, κατά τη ρήση του ποιητή, προσπαθεί να μας πείσει ότι απλώς δεν υπάρχει.

Είναι, όμως, εδώ. Και από αυτή την παρουσία πρέπει, επιτέλους, να μας απαλλάξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δια ταύτα, ως ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ επιμένουμε στις προτάσεις που προ ημερών καταθέσαμε, προχωρώντας άμεσα στην κατάργηση του συστήματος χρηστών του Συντονιστή και παρέχοντας απευθείας πρόσβαση για τα ΚΥΔ στο λογισμικό αιτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ζητάμε ακόμη την άμεση μεταφορά του λογισμικού αιτήσεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη χρονιά στο κυβερνητικό νέφος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ίδιου του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την ταυτόχρονη διασφάλιση της κυριότητας και της πρόσβασης των συστημάτων από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επιμένουμε στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης τεχνικού συμβούλου που μπορεί να οδηγήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην επόμενη μέρα, όσον αφορά τις τεχνολογίες και τις υποδομές.

Και, φυσικά, ο Οργανισμός θα πρέπει να προχωρήσει στην ανανέωση της πιστοποίησης των ΚΥΔ με κανόνες και άμεσο αποκλεισμό αυτών που εμπλέκονται σε γνωστές καταγγελίες με αδιάσειστα στοιχεία εκνόμων πρακτικών και ενεργειών.

Τα υπόλοιπα, ...ας τα βρει ο μηχανογράφος με τα ΚΥΔ που τον εμπιστεύτηκαν, αλλά και με τη Δικαιοσύνη.

Στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ δώσαμε με καθαρούς και έντιμους όρους τη σκληρή και άνιση μάχη για να ανακτήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ την κυριότητα και την αυτονομία του, δικαιωθήκαμε σε όλα τα επίπεδα και εξίσου έντιμα και καθαρά λέμε σήμερα, ότι το μόνο που έχει απομείνει να κάνουν οι «κλειδοκράτορες» είναι να παραδώσουν τα κλειδιά και φεύγοντας να κλείσουν ερμητικά πίσω τους την πόρτα, ο δε ΟΠΕΚΕΠΕ να την σφραγίσει, κατ' εφαρμογή της παραίνεσης του Αποστόλου Παύλου στην προς Εφεσίους επιστολή: Μηδέ δίδοτε τόπον τω διαβόλω.

neapaseges.gr

Διαβάστηκε 345 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.