Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 22:15

Aγρίνιο-απώλεια: «έφυγε» ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προκαλεί στο Αγρίνιο η είδηση του θανάτου του Αριστείδη Μπαρχαμπά, του συγγραφέα που εντρύφησε στην ιστορία της πόλης και παλαιμάχου του Παναιτωλικού. Μια προσωπικότητας που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και άφησε το στίγμα της στα τοπικά δρώμενα.

Ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς άφησε σήμερα το απόγευμα, σε ηλικία 85 ετών,  την τελευταία του πνοή καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου. Η σορός θα είναι στην εκκλησία από τις 13:00.

Καπνεργάτης, ποδοσφαιριστής και διωκομένος από τη χούντα 

Ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς γεννήθηκε στην συνοικία Φούσκαρη του Αγρινίου το 1937. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια δουλεύοντας στα καπνοχώραφα του Ζαπαντιού με την πολυμελή οικογένειά του. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή Αγρινίου και παρακολούθησε μαθήματα διακοσμητικής και σχεδίου στη Σχολή ABC.

Το 1963 διορίστηκε στον ΟΤΕ, απ’ όπου διώχθηκε κατά την περίοδο της χούντας για να επανέλθει το 1974. Φιλέρευνος και φιλομαθής, ασχολήθηκε με το γράψιμο.

Συνέγραψε τα βιβλία «Καπνεργάτες οι κυνηγοί του ονείρου», «Το Αγρίνιο κάποτε» και «Παναιτωλικός Γ. Φ. Ε. Αγρινίου – Ιστορική αναδρομή – προεκτάσεις».

Αρκετά κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Υπήρξε για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού. Με ενέργειες του ΔΣ του συλλόγου το 1993 διορίστηκε στον ΟΤΕ

Τον καιρό της χούντας αντέδρασε φυλακίστηκε πέρασε Στρατοδικείο στην Τρίπολη με συνέπεια να εκδιωχθεί από ΟΤΕ και Παναιτωλικό.Το 1974 επανήλθε στην υπηρεσία του.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του Παναιτωλικού και πρωτεργάτης την επανίδρυση του Φιλολογικού ομίλου Κώστας Χατζόπουλος.

‘Ηταν παντρεμένος με τη Θεοδώρα Ματραλή και πατέρας δύο παιδιών, μίας κόρης και ενός γιου.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 350 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.