Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 20:10

Νέα μέτρα: Παράταση μίας εβδομάδας η εισήγηση της Επιτροπής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παράταση στα νέα μέτρα για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα, δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου και επανεξέτασή τους ανά εβδομάδα, σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού εισηγείται η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση.

Παράλληλα ζήτησαν να διατηρηθεί και η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και πολλά κυβερνητικά στελέχη θα ήθελαν να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων τόσο σχετικά με τη μουσική στην εστίαση όσο και με τα γήπεδα., ωστόσο υπάρχουν μέλη στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας είχαν αντιρρήσεις καθώς το μήνυμα που θα περνούσε στην ελληνική κοινωνία είναι πως οδεύουμε προς χαλάρωση επειδή η μετάλλαξη Όμικρον έχει χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας.

Τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Όριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστηκε 499 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 09:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.