Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 18:54

«Νεύρα» στο Μεσολόγγι για τη στάση του Αγρινίου στο ζήτημα των σκουπιδιών…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το χάσμα μεταξύ των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου φέρεται να παραμένει στο ζήτημα των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα ΑΙΧΜΗ (aixmi-news.gr) ο ΧΥΤΑ Αγρινίου δεν δέχεται να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα που τον υποχρεώνει να δεχτεί απορρίμματα από το Μεσολόγγι.

Η δημοτική αρχή Mεσολογγίου μάλιστα με επιστολή στον Περιφερειάρχη, στον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και στους βουλευτές του νομού ζητά να μεσολαβήσουν για να αρθεί η αδιαλλαξία του Αγρινίου, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υποστηρίζεται από τον δήμο Μεσολογγίου ότι ο δήμος Αγρινίου δεν απαντάει στην αλληλογραφία από πλευράς Μεσολογγίου που ζητά να υπογραφεί και η προγραμματική σύμβαση. Θυμίζουμε πως με την απόφαση Σκρέκα εντελλόταν ο δήμος Αγρινίου να δεχτεί στον ΧΥΤΑ που διαχειρίζεται μαζί με άλλους δήμους (Θέρμου, Αμφιλοχίας) 3.000 τόνους απορριμάτων.

Η απόφαση του Υπουργού προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στον δήμο Αγρινίου και μάλιστα ο δήμαρχος εξαπέλυσε και δημοσίως τα βέλη του σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Ο δήμος δεν ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Στράτου και για τους κινδύνους για τη χωρητικότητα του ενώ στο παρελθόν έχει δεχτεί σκουπίδια άλλων περιοχών του Νομού και της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αιχμής στο Μεσολόγγι επικρατεί προβληματισμός καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει σταματήσει η εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου δεδομένου ότι καλύφθηκαν οι προβλεπόμενες ποσότητες και η Πάλαιρος είναι μακριά για να μπορούν καθημερινά να εξυπηρετούνται τα απορριμματοφόρα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.