Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:20 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 21:08

Συγκινημένος δήλωσε ο Ιερόθεος που λειτούργησε τα Θεοφάνεια στο Μεσολόγγι-τι δήλωσε για τον μακαριστό Κοσμά (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Μητροπολίτης Ναυπάκτου καί Aγιου Βλασίου κ. Ιερόθεος εόρτασε τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, έδρα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην οποία ορίσθηκε ως Τοποτηρητής λόγω της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά.

Σε δηλώσεις σε τοπικούς δημοσιογράφους εξέφρασε την συγκινησή του «που αξιώθηκε από τον Θεό να λειτουργήσει αυτήν την ημέρα στο Μεσολόγγι, όπου διακόνησαν ως Μητροπολίτες οι αείμνηστοι Ιερόθεος, του οποίου το όνομα φέρει, Θεόκλητος και Κοσμάς, και όπου υπηρέτησε έως Πρωτοσύγκελος ο γέροντάς του άγιος Καλλίνικος Μητροπολίτης Εδέσσης»./

Τόνισε ότι «εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε, άλλα ἡ Εκκλησία μένει στους αιώνες. Όπως του έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνῶν και Πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ, η Εκκλησία ομοιάζει με ένα τραίνο που τρέχει συνεχώς, σε κάθε σταθμό κατεβαίνουν και ανεβαίνουν άνθρωποι, αλλά η Εκκλησία πορεύεται. Γι’ αὐτό πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία».

Σύμφωνα με τον κ.Ιερόθεος ήταν πράγματι μια ευλογημένη ημέρα, παρά την θλίψη από την εκδημία του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 701 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.