Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 18:25

Bίντεο: 2005, όταν έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αιτωλοακαρνανία θρηνεί για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά που εκοιμήθη σε ηλικία 76 ετών.

Άφησε σήμερα, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022,  στις 7:30 το πρωί την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» χάνοντας τη μάχη από τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης κυρός Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος) γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το 1945.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής το 1971 και από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1976.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από 30 χρόνια.

Στις 5 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.

Στην ενθρόνιση του, στις 6 Νοεμβρίου 2005, στο Μεσολόγγι παρέστη πλήθος κόσμου και έγινε παρουσία του  Μακαριστού Αρχιεπισκόπου  Χριστόδουλου.

Δείτε το βίντεο από το onairnews.gr 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 991 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.