Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 10:05

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκοιμήθη σε ηλικία 76 χρόνων ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που νοσηλευόταν στον “Ευαγγελισμό” δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό.

Στις 18 Νοεμβρίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και παρέμενε στην κατοικία του με ήπια συμπτώματα. Αν και παρουσίασε επιδείνωση, τελικά, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και τα ξημερώματα της επομένης μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στην Εντατική του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.  Στις 13 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή η αδελφή του η οποία επίσης νόσησε  από κορωνοϊό και νοσηλευόταν από τις 2 του ίδιου μήνα στη νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου.

Μετά από 25 ημέρες νοσηλείας αποσωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε τραχειοστομία, όπως προβλέπει ιατρικό πρωτόκολλο, ωστόσο η κατάστασή του παρέμενε κρίσιμη και πληροφορίες ανέφεραν ότι οι βλάβες ήταν μη αναστρέψιμες. Σήμερα το πρωί (3.1.21) άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς,  κατά κόσμον  Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης, χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

Το Νοέμβριο του 2019, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία  στη διάρκεια της οποίας είχε αναφερθεί στο ρόλο της Μητρόπολης και για τον πόθο του να απλωθεί το Ευαγγέλιο από άκρη σε άκρη τονίζοντας ότι ο κόσμος διψάει για το λόγο του Θεού.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης:

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 430 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 18:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.