Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 22:54

Δήμος Μεσολογγίου: Πρωτοφανείς καταστάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δήμος Μεσολογγίου: Πρωτοφανείς καταστάσεις

Η διαχείριση των απορριμμάτων και λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης κατέληξαν σε συλλήψεις

Στις 12/1 θα δικαστούν η αντιδήμαρχος  και εργαζόμενοι της καθαριότητας

Μετά από ταλαιπωρία μιας ολόκληρης νύκτας στα κρατητήρια η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Μεσολογγίου, Περσεφόνη Μελαχρή  και τέσσερις εργαζόμενοι της υπηρεσίας αφέθησαν ελεύθεροι καθώς χθες η αυτόφωρη διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ο μηνυτής δεν εμφανίστηκε. Τελικά η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Μηνυτής είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τέγας που προχώρησε σε μήνυση κατά του Δήμου Μεσολογγίου και των εργαζομένων στην καθαριότητα για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο που ο Δήμος Μεσολογγίου το τελευταίο διάστημα λειτουργεί ως σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αλλά ως παράνομη χωματερή κατά το μηνυτή, εξ’ ου και η καταγγελία για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Η κράτηση ενός αιρετού και εργαζομένων ενός Δήμου είναι κάτι σπάνιο, στο Μεσολόγγι όμως έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων τους τελευταίους μήνες μάλλον τίποτα δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο της οξυμένη αντίδραση τόσο της Δημοτικής Αρχή Μεσολογγίου, όσο και του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Κ. Λύρος προσήλθε στις Αστυνομικές Αρχές και ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο. Ωστόσο δεν άλλαξε κάτι αναφορικά με τη σύλληψη της αντιδημάρχου και των εργαζομένων.

Αιχμές από το Σωματείο: «Να ζητηθούν ευθύνες από τους πραγματικά υπευθύνους»

«Να ζητηθούν ευθύνες από τους πραγματικά υπευθύνους» ζήτησε από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Μεσολογγίου, ενώ έστρεψε και τα πυρά του προς τη Δημοτική Αρχή υπογραμμίζοντας ότι «η προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Το φωνάζουμε τόσο καιρό προς κάθε κατεύθυνση, ο επικοινωνιακός και μόνο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων έχει σοβαρές συνέπειες».

«Θέλουν να κρατούν τον τόπο μας σε “ομηρία”»

Με αυτή την αναφορά το Σωματείο αφήνει να εννοηθεί εν πολλοίς ότι η καταγγελία για τη διαχείριση του χώρου στο «κτήμα Πετούνη» ενδεχομένως και να ευσταθεί.

Πάντως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχή διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έλαβε άδεια για λειτουργία  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο κτήμα «Πετούνη» καθώς και ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του ΣΜΑ έχει διάρκεια, μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων μόνιμων εγκαταστάσεων του ισχύοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Με την δημιουργία ΣΜΑ και τη μεταφορά των απορριμμάτων σε όμορους ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή δίνεται άμεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον.

«Δυστυχώς όμως η μεγάλη προσπάθεια και ο αγώνας που δίνει η δημοτική αρχή, ώστε ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας, που ταλαιπωρεί αφάνταστα κατοίκους και επισκέπτες, βρίσκει εμπόδια από ανθρώπους που θέλουν να κρατούν τον τόπο μας σε «ομηρία».

Έτσι λοιπόν σήμερα, για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανήκουστη επίθεση επειδή καταφέρνουμε να δίνουμε λύσεις στα άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα του τόπου μας» αναφέρει η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της.

Δημοτική Αρχή: Ο Χρ. Τέγας, με βεβαρημένο ιστορικό, στήνει σκηνικά συλλήψεων

Πάντως η Δημοτική Αρχή στρέφει τα πυρά κυρίως στο μηνυτή και δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Τέγα κάνοντας λόγος για «μια καλοστημένη επιχείρηση εκφοβισμού και παρεμπόδισης στη λειτουργία του έργου της δημοτικής αρχής».

Αναλυτικά η Δημοτική Αρχή σημειώνει :

Αστυνομικός με… βεβαρημένο ιστορικό, με πρόσφατη καταδίκη και με κατάχρηση της διπλής ιδιότητας του ως δημοτικός  σύμβουλος καταστρώνει καταγγελίες και στήνει σκηνικά σύλληψης σε εργαζόμενους στο Δήμο και στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας που απλώς κάνουν ευσυνείδητα το καθήκον τους για να διατηρούν το δήμο σε ευπρέπεια και τάξη.

Είναι πολλά τα ερωτηματικά  για  τις συμπτωματικές «αστοχίες»  που καθοδηγούμενες από δημοτικούς συμβούλους – ντετέκτιβ (ελπίζουμε να δείχνουν τόσο… ζήλο και στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα…) οδήγησαν την κα Μελαχρή και 4 εργαζόμενους του Δήμου αρχικά σε προσαγωγή, στη συνέχεια και μετά από 4 ώρες αναμονής σε σύλληψη και σχηματισμό δικογραφίας για να παραπεμφθούν δήθεν σε  αυτόφωρο, το οποίο όμως δεν έγινε και έπεται η συνέχεια με την ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών να μην έχει προηγούμενο.

Αναμφίβολα είναι μια καλοστημένη επιχείρηση εκφοβισμού και παρεμπόδισης στη λειτουργία του έργου της δημοτικής αρχής, η οποία κινείτε με απόλυτη νομιμότητα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την οποία αν κάποιος ήθελε να αμφισβητήσει θα μπορούσε απλά να την προσβάλει.

Αλλά επειδή μια τέτοια προσφυγή θα ήταν μάταιη και θα έπεφτε στο καλάθι των αχρήστων, οι αδίστακτοι πολέμιοι του τόπου μας, έστησαν το “παιχνίδι” των μηνύσεων.

Επέλεξαν δε, τις γιορτινές ημέρες για να κάνει εντύπωση και δεν σεβάστηκαν τους ανθρώπους αυτούς, ούτε τις οικογένειες τους για να τους οδηγήσουν τεχνηέντως και με τερτίπια που γνωρίζουν λόγω επαγγέλματος σε μια ταλαιπωρία που ούτε οι έχοντες βαρύ ποινικό μητρώο δεν αξίζουν.

Μεταχειρίζονται με τρόπο αδίστακτο ανθρώπους, ως μέσο πίεσης των αθέμιτων σκοπών τους. Και φυσικά για ευνόητους λόγους δεν συνέλαβαν τον Δήμαρχο, που προσήλθε και ανέλαβε όλη την ευθύνη .

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι:

Ποιος τους νομιμοποιεί;

Ποιος τους δίνει δύναμη;

Ποιος στηρίζει, καλύπτει και καθοδηγεί τόσο επιτηδευμένες αλλά άδικες καταδιώξεις;

Σίγουρα δεν είναι κάποιος που αγαπά τον τόπο!

Σίγουρα δεν είναι κάποιος που παλεύει γι’ αυτόν!

Δεν είναι αυτός που χαίρεται όταν τα προβλήματα βρίσκουν την λύση τους!

Είναι εκείνες οι δυνάμεις που νέμονταν τον τόπο τόσα χρόνια, που τον έφεραν σε δεινή θέση και θα ήθελαν πολύ να τον κρατούν σε ομηρία.

Για μικροπολιτικούς λόγους και προσωπικά συμφέροντα!

Αλλά προς απογοήτευση τους δεν βρίσκουν μόνο εμάς απέναντι αλλά ολόκληρη την κοινωνία.!

Δημήτρης Παπαδάκης –  Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 742 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.