Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 18:15

Σκoτεινή Θάλασσα: έρχεται το συναρπαστικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όσα είδαμε στην avant premier της νέας σειράς του Mega, ένα ελληνικό ψυχολογικό θρίλερ που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 στις 22.30

Το Mega συνεχίζει να επενδύει στη μυθοπλασία με την νέα χρονιά να κάνει ποδαρικό ακόμα μια σειρά, με ενδιαφέρουσα πλοκή και αξιόλογο καστ συντελεστών.

Η νέα σειρά «Σκοτεινή θάλασσα», ένα ψυχολογικό θρίλερ, θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.30, με το κανάλι να ποντάρει πολύ στο συγκεκριμένο είδος, αν κρίνουμε και την περσινή επιλογή «Σκοτεινός δρόμος».

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου κάθισα αναπαυτικά στον καναπέ, έβαλα τον κωδικό εισόδου στον υπολογιστή μου και μεταφέρθηκα στο Μεσολόγγι, εκεί που διαδραματίζεται η ιστορία.

Σκοτεινή Θάλασσα: Οι εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο

Το trailer της σειράς ήταν εκείνο που αρχικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον για να στρέψω την προσοχή μου (βρίσκεται ήδη στον τηλεοπτικό αέρα) παίρνοντας μια μικρή γεύση της ιστορία. Όμως, το πρώτο επεισόδιο που είναι αναγνωριστικό σου ξετυλίγει στοιχεία που θα κρατήσουν τον τηλεθεατή: ένας γοητευτικός άντρας καλυμμένος με ένα πέπλο μυστηρίου, μια εξαφάνιση που θα γίνει η αφορμή να βγουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά, οικογενειακές κόντρες και μάλλον τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Όλα αυτά εξελίσσονται με φόντο μια επαρχιακή πόλη, το Μεσολόγγι.

Η «Σκοτεινή θάλασσα» έχει μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική ματιά από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη, όπου φωτίζει με ενδιαφέρον τις ζωές των πρωταγωνιστών, τους παρακολουθεί με τόσο φυσικό τρόπο σαν να μην τους ακολουθεί η κάμερα και τους παρουσιάζει ως ύποπτους για την εξαφάνιση της Άννας.

Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Χρήστος Δελλής μαζί με την Γαλλίδα σύντροφο του επισκέπτονται τον τόπο καταγωγής του, το Μεσολόγγι για την κηδεία του πατέρα του. Πριν φτάσουν στο κοιμητήριο μια εικόνα σε πίνακα ανακοινώσεων μιας κοπέλας τραβάει τη προσοχή του κι έπειτα της συντρόφου του. Η οικογένεια του που δεν τον υποδέχεται με χαρά και ένας τσακωμός σε δημόσιο χώρο προμηνύει τη δύσκολη σχέση των μελών. Οι περισσότεροι τον θεωρούν δολοφόνο αφού ποτέ δεν βρέθηκαν τα ίχνη της πρώην συντρόφου του κι εκείνος αποφάσισε να φύγει από τον τόπο του και να μετακομίσει στο Παρίσι κάνοντας μια νέα αρχή στη ζωή του.

Όταν η ιστορία σιγά σιγά αρχίζει να ξετυλίγεται τίποτα δεν είναι όπως πραγματικά φαίνεται, ενώ το πρώτο επεισόδιο ολοκληρώνεται με μια ανατροπή που σε βάζει σε πειρασμό για το τι ακριβώς έχει συμβεί γεμίζοντας σου περισσότερα ερωτηματικά.

Το καστ περιλαμβάνει αξιόλογους ηθοποιούς, νεότερους και παλαιότερους, με τους περισσότερους να έχουν πλάσει τόσο καλά δομημένους χαρακτήρες που σε τραβάνε να τους ακολουθήσεις και φαίνονται τόσο οικείοι στον τηλεθεατή.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ένας από τους καλύτερους θεατρικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του, αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο φέρνοντας όλο τον θεατρισμό του μπροστά στην κάμερα. Ένας κλειστός χαρακτήρας που ακόμα και με τις σιωπές του σε καθηλώνει και με το παγωμένο του βλέμμα εκπέμπει φόβο -με λίγα λόγια έχει συνθέσει ένα χαρακτήρα που δημιουργεί συναισθήματα στον τηλεθεατή. Οι σκηνές με την τηλεοπτική του μητέρα Θέμις Μπαζάκα είναι εξαιρετικές και η μεταξύ τους χημεία αναμφισβήτητη.

Η Θέμις Μπαζάκα, επιτέλους, επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 13 χρόνια αποχής. Η τελευταία συμμετοχή με πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν στα «Υπέροχα πλάσματα», ενώ κατά διαστήματα έχει κάνει επιλεκτικά guests σε σειρές. Φέτος, κρατάει ένα δυνατό ρόλο που αν κρίνουμε από το πρώτο επεισόδιο έχει πολύ ζουμί και πραγματικά είχε λείψει από τη μικρή οθόνη.

Από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτό της Ταμίλας Κουλίεβα, η οποία πάντα μας χαρίζει ενδιαφέρουσες ερμηνείες αποφεύοντας τις μούτες. Στα plus του καστ ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο οποίος επίσης είχε μια μεγάλη τηλεοπτική αποχή, ενώ ο ρόλος του πρόκειται να ξεδιπλωθεί στα επόμενα επεισόδια.  

Σκοτεινή Θάλασσα: Η υπόθεση
Ο Χρήστος Δελλής, χημικός με διεθνή καριέρα που ζει στο εξωτερικό, επιστρέφει στην πατρίδα του, το Μεσολόγγι, με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Η άφιξή του αναστατώνει την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία, καθώς όλοι τον θεωρούν ακόμα υπεύθυνο για την εξαφάνιση της κοπέλας του, της Άννας, πριν από δύο χρόνια. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Ο Χρήστος αποφασίζει να μείνει στο Μεσολόγγι, να διαλευκάνει το μυστήριο και να αποδείξει την αθωότητά του. Καθώς αναζητά την άκρη του νήματος, αρχίζουν να βγαίνουν στο φως τα μυστικά που κρύβει ο κάθε χαρακτήρας σχετικά με την εξαφάνιση της Άννας. Ο Χρήστος μπορεί να είναι ο βασικός ύποπτος, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος. Για να ανακαλύψει την αλήθεια θα πρέπει να ψάξει παντού… Αλλά κυρίως μέσα του.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Θέμις Μπαζάκα, Ταμίλα Κουλίεβα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιάννης Νταλιάνης, Γιάννης Τσορτέκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Μηλιώνης, Τζώρτζια Κουβαράκη, Σταύρος Τσουμάνης, Μπίλιω Μαρνέλη, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Αλέξανδρος Βάρθης, Έλενα Μεγγρέλη, Έλενα Μαρσίδου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Πάνος Ζουρνατζίδης
Στον ρόλο του Μιχάλη, ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 2117 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.