Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 23:52

Νοσοκομείο Αγρινίου: Έκκληση για αίμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νοσοκομείο Αγρινίου: Έκκληση για αίμα

Τηλεφωνικό αγώνα για την προσέλκυση εθελοντών αιμάτων έχουν ξεκινήσει οι άνθρωποι του τμήματος της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου, ώστε να υπάρχουν τα αποθέματα ασφαλείας που απαιτούνται! 

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου με σκοπό τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων αίματος!

Τους τελευταίους μήνες λόγω του covid-19 πολλοί εθελοντές αιμοδότες επέλεξαν να απέχουν από τις αιμοδοσίες, που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα αυτό να σημάνει «καμπανάκι κινδύνου» στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου!

Αντίστοιχη, δυστυχώς, είναι λίγο – πολύ η εικόνα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας!

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων που σημειώνεται κατά τους τελευταίους μήνες οδήγησε πολλούς εθελοντές αιμοδότες να «απουσιάζουν» από την συχνή «προσφορά» τους, κυρίως λόγο του φόβου και του προβληματισμού για πιθανό συγχρωτισμό στα σημεία αιμοδοσίας, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.

Παράλληλα, η έλευση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών στις αντίστοιχες μονάδες των Νοσοκομείων που κατά το παρελθόν συνέβαινε σε ικανοποιητικό βαθμό, πλέον έχει εκλείψει πλήρως, διότι, πιθανολογείται από τους ειδικούς πως υπάρχει διστακτικότητα για την έλευση – επίσκεψη σε χώρους των νοσοκομείων!

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου, σύμφωνα με πληροφορίες για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος, ώστε να υπάρχει ασφάλεια, τόσο στο διάστημα που διανύουμε, όσο και μετά, οι άνθρωποι της αιμοδοσίας εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου για να προσελκύσουν αιμοδότες να δώσουν το αίμα τους!

Συγκεκριμένα, καθημερινά τηλεφωνούν σε συμπολίτες μας, ώστε να σπεύσουν στο τμήμα της αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου για να δώσουν αίμα, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες και πάντα πρέπει να υπάρχει επάρκεια αίματος στα ψυγεία της αιμοδοσίας.

Η ανταπόκριση όσων δέχονται το τηλεφώνημα είναι άμεση και μεγάλη, καθώς, εκτός από το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, είναι ευρέως γνωστό πως το τμήμα της αιμοδοσίας λειτουργεί υποδειγματικά και διαθέτει και αυτόνομη – ξεχωριστή είσοδο από το υπόλοιπο νοσοκομείο και τις υπόλοιπες κλινικές του.

Ανέκαθεν, η ανάγκη για αίμα ήταν μεγάλη, όπως και σήμερα, ενώ κάποια περιστατικά που υπήρξαν στο Νοσοκομείο, αλλά κυρίως κάποιες συνταξιοδοτήσεις στο τμήμα της αιμοδοσίας δυσκόλεψαν περισσότερο την κατάσταση, καθώς είναι πλέον δυσκολότερο να γίνονται οι εξωτερικές αιμοληψίες, στο βαθμό που συνηθίζονταν!

Συνεπώς, το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ο καθένας μας αυτή την περίοδο στον συνάνθρωπό του είναι να αφιερώσει 10 λεπτά από το χρόνο του για να δώσει αίμα μεταβαίνοντας απλά στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου κατά τις πρωινές ώρες και ειδικότερα από τις 9.00 μέχρι και τη 13.00!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 496 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 18:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.