Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 23:28

Το Επιχειρηματικό Πάρκο γίνεται όπου υπάρχουν επιχειρήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Επιχειρηματικό Πάρκο γίνεται όπου υπάρχουν επιχειρήσεις

Στην παρουσίαση του Σχεδίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την περασμένη Δευτέρα, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Μεσολογγίου και Ναυπάκτου αισθάνθηκαν άβολα ακούγοντας πως το Σχέδιο προκρίνει δύο πιθανές περιοχές για Επιχειρηματικά Πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία και τις δύο στο Αγρίνιο.

Όμως το συγκεκριμένο Σχέδιο δεν είναι απόφαση, είναι μια κατεύθυνση και φυσικά αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ένα Επιχειρηματικό Πάρκο, θα μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε.

Η βασικότερη όμως προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρήσεις να εγκατασταθούν σε ένα Επιχειρηματικό Πάρκο.

Στο Αγρίνιο φαίνεται πως ο ενδιαφέρον είναι ίσως λίγο πιο ζωηρό σε σχέση με άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και πάλι φαίνεται…  δεν είναι τίποτα βέβαιο.

Ο Δήμος Αγρινίου στην υπόθεση αυτή έχει μπει μπροστά και προχωρά με Τεχνικό Σύμβουλο να συντάξει το φάκελο για το Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγγελόκαστρο.

Είναι στο χέρι και των άλλων Δήμων σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους και το Επιμελητήριο να προχωρήσουν ανάλογες διαδικασίες. Δεν τους εμποδίζει πουθενά το σχέδιο της Περιφέρειας.

Εξάλλου, τα Επιχειρηματικά Πάρκα θα χρηματοδοτηθούν κατά βάση από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι από το ΕΣΠΑ, επομένως και να ήθελε -που λέει ο λόγος- η Περιφέρεια να βάλει κάποια εμπόδια δεν μπορεί.

Τα Επιχειρηματικά Πάρκα είναι πρωτίστως απόρροια της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αν υπάρχει τέτοια, μπορούν να γίνουν… Αν δεν υπάρχει δεν μπορούν… Τόσο απλά.

Το επιχειρείν εξάλλου είναι μια δραστηριότητα που δεν συνδέεται με τοπικισμούς. Απόδειξη οι επιχειρήσεις που έφυγαν από την χώρα και πήγαν στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία ακόμη και την Αλβανία.

Το ζήτημα λοιπόν δεν επιτρέπεται να το βλέπουμε με τοπικιστικά γυαλιά.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 524 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.