Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 19:28

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 78η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Στην αρχαιότητα απέδιδαν στον Αριστοτέλη 170 έργα. Σήμερα διασώζονται 47 έργα. Τα περισσότερα απ'αυτά είναι σημειώσεις που τις χρησιμοποιούσε στα μαθηματά του.

- Ο Αριστοτέλης ήταν φιλόσοφος κα επιστημονας μαζί.

- Κάθε αλλαγή που συμβαίνει στη φύση, είναι κατά τον Αριστοτέλη μια μεταμόρφωση της ύλης απο το επίπεδο της δυνατότητας σ'αυτό της πραγματικότητας.

- Όλα τα ζωντανά πλάσματα (Φυτά, Ζώα, Άνθρωποι) έχουν την ικανότητα να τρέφονται, να μεγαλώνουν και να πολλαπλασιάζονται. Ζωα και άνθρωποι έχουν επι πλέον την ικανότητα να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους και να κινούνται μέσα στη φύση. Οι άνθρωποι έχουν επιπροσθέτως την ικανότητα να σκέφτονται ή να κατατάσσουν σε κατηγορίες και τάξεις τις εντυπώσεις τους και τις εμπειρίες τους. Συνεπώς δεν υπάρχουν στη φύση όρια σαφή και ξεκάθαρα.

- Ο άνθρωπος γίνεται ευτυχισμένος, μόνο όταν καταφέρνει να αξιοποιήσει και να χρησιμοποιήσει όλες του τις ικανότητες και τς δυνατότητες.

- Η ηθική του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη θυμίζει την ιατρική επιστήμη της αρχαίας Ελλάδος: μόνο η ισορροπία και το μέτρο εξασφαλίζουν την ευτυχία και την αρμονία στην ανθρώπινη ζωή.

- Με τη βοήθεια της λογικής μπορεί ο άνθρωπος ν'αποδράσει απο το σκοτάδι της υπόγειας φυλακής του.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1201 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 23:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!