Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 10:11

Παρουσιάστηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το θεατρικό δρώμενο "Μονόλογοι '21"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το θεατρικό δρώμενο ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ’21, που ανέβασε το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, την Τετάρτη 8/12/21 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

01 makrigiannis

Ο θίασος αποτελείτο από ένα επιλεγμένο κράμα νέων και παλιών ηθοποιών, πλαισιωμένο με ζωντανή μουσική που απέδωσε τραγούδια του αγώνα και μάλιστα ένα ήταν σε στίχους του στρατηγού Γιάννη Μακρυγιάννη.

Οι θεατές ενθουσιάστηκαν ζώντας με τους ηθοποιούς, κορυφαίες στιγμές της ζωής και της δράσης των Μακρυγιάννη, Κολοκοτρώνη και Πολυζωίδη και δικαίως στο τέλος χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές.

02 kolokotronis

04 polizoidis 2

Έλαβαν μέρος οι ηθοποιοί: Αριστοτέλης Χατζηδέλιος (Μακρυγιάννης), Βαγγέλης Ζωγράφος (Κολοκοτρώνης), Κώστας Γεννάτος (Πολυζωίδης), Ευάγγελος Γατσέλης (αφηγητής) και οι μουσικοί: Πέννυ Γεωργοπούλου (σαντούρι), Μάριος Μπακάλης (κλαρίνο), Παναγιώτης Μήτσος (λαούτο).

Παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσαν με τις υπέροχες φωνές τους, ο Σωτήρης Γκεβετζές και ο Χρήστος Τσέλιος,  ενώ η επιλογή κειμένων και η σκηνοθεσία ήταν του Λαζάρου Τσόλκα.

ΒΑΝΝΕΡ

Το έργο είχε αναφορά στα 200 χρόνια από την Επανάσταση αλλά τα θέματα που διαπραγματεύεται είναι πάντα επίκαιρα για τους αγώνες των Ελλήνων και γι’αυτό θα επαναληφθεί την Άνοιξη του ’22, κυρίως για μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής. 

Οι διευθυντές σχολείων μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα ενδιαφέροντος, στην ιστοσελίδα: www.opentheater.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Όλοι οι συντελεστές
ΣΚΗΝΙΚΑ
τα σκηνικά της παράστασης

Η Χρύσα Σπαή και το AitoloakarnaniaBest.gr μίλησαν με συντελεστές της παράστασης και σας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.

ΠΕΝΗ

Η Πένη Γεωργοπούλου συμμετείχε στην ορχήστρα της παράστασης παίζοντας σαντούρι. Η ίδια δήλωσε: "Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική απο 9 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας. Ασχολήθηκα με το Σαντούρι καθότι μου άρεσε η παραδοσιακή μουσική και αξιοποίησα μια υποτροφία απο το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών που είχε να κάνει με παραδοσιακά όργανα. Έχοντας ενασχόληση και με τους δημοτικούς χορούς απο πολύ μικρή ηλικία επέλεξα τελικά να ασχοληθώ με το σαντούρι. Έλαβα και συνεχίζω να λαμβάνω μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων κυρίως στην Πάτρα αλλά και στην Αθήνα. Παροτρύνω όλους τους νέους να ασχοληθούν με την μουσική παίζοντας κάποιο όργανο καθότι έτσι θα διευρύνουν τους πνευματικούς και τους κοινωνικούς τους ορίζοντες. Απο μουσικούς που ασχολήθηκαν η ασχολούνται με το σαντούρι θαυμάζω τον Αριστείδη Μόσχο, την Αρετή Κετιμέ, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη που έχει την Εστουδιαντίνα, την Στέλλα Βαλάση και φυσικά την δασκάλα μου κα Χριστίνα Κουκή. Σπουδάζω παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Πατρών (είμαι στο 4ο έτος). Συμμετέχω στο θεατρικό δρώμενο "Μονόλογοι '21" μετά απο πρόταση του κ. Λάζαρου Τσόλκα που άγινε αποδεκτή καθότι έχω καλές σχέσεις με την πόλη του Αγρινίου. Η παράσταση είναι πολύ σημαντική για να θυμηθούμε τους αγώνες που έκαναν οι προγονοί μας για να ελευθερωθούμε απο τον τουρκικό ζυγό. Ωστόσο καλό είναι εκτός των εκδηλώσεων να τους θυμόμαστε και μέσω των πραξεών μας. Είναι τιμή μου που συμμετείχα σε αυτή την παράσταση. Εύχομαι καλές γιορτές υγεία, αισιοδοξία, χαρά και ευτυχία σε όλο τον κόσμο."

ΠΕΝΗ ΧΡΥΣΑ

Ο Κώστας Γεννάτος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και υπεύθυνος του θεατρικού τμήματος του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας.

03 polizoidis 1

Στο θεατρικό δρώμενο συμμετείχε με τον ρόλο του Πολυζωίδη. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: "Η απολογία του Πολυζωίδη φέρει μαζί του όλα όσα είχαν κρυμμένα μέσα οι Έλληνες εκείνο τον καιρό, την αδικία για τους Ήρωες του 21. Τους κατατρέχανε, τους φυλάκιζαν, τούς σκοτώνανε με συνωμοσίες και ίντριγκες, γι'αυτό, τον λόγο του τον ξεκινάει λέγοντας, - θα ήθελα αν είναι δυνατόν να τα ακούσει ολόκληρη η Ελλάδα-. Είναι ένας συγκλονιστικος λόγος που με συνεπήρε πραγματικά, δάκρυσα και ένιωσα βαθιά μέσα μου την αδικία για τούς Ήρωες του 21. Νομίζω ότι ο Πολυζωίδης έχει αδικηθεί μέχρι σήμερα, δεν έχουν δώσει το απαιτούμενο βάρος της δικής του απόφασης να μην υπογράψει την καταδίκη τού Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα."

ΧΡΥΣΑ Κ.ΓΕΝΝΑΤΟΣ


 Η αφίσα της εκδήλωσηςΑΦΙΣΑ

Διαβάστηκε 763 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 10:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.